Kezdőlap Turizmus Átadták a Zrí...

Átadták a Zrínyi Zöld Túrabázist Szigetváron

A szigetvári Szinergia Egyesület sikeres pályázatot nyújtott be a Miniszterelnöki Kabinetiroda – Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Irodához, így új turisztikai központ létesülhetett a városban.

Az aktív turisztikai pont célja, hogy a Zrínyi Zöldút programhoz kapcsolódón programokat ajánljon azoknak, akik a természet közelségében szeretnének kikapcsolódni. A projektben több szervezet is részt vesz, így minden érdeklődő talál a számára leginkább kedvező időtöltést, aki ellátogat a Túrabázisra. A megnyitón az egyesületek, helyi termelők és kézművesek is lehetőséget kaptak arra, hogy bemutassák termékeiket.

Az ünnepélyes átadón jelen volt Révész Máriusz, Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztos, aki hangsúlyozta, hogy az országunk csodálatos, és minden térségnek más az erőssége. A Dél-Zselic gyönyörű környezetének az aktív turizmus lehet ez az erőssége. Azt is hozzátette, hogy a koronavírus járvány alatti bezártság után különösen fontosnak tartja, hogy mozogjunk és a természetben töltsünk időt, amire a most átadott projekttel kiváló lehetőség nyílik a térségben.

Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője kiemelte a környék értékeit, és különösen azt, hogy ez a beruházás szervesen kapcsolódik a Dél-Zselicben zajló turisztikai fejlesztésekhez, többek között a megújult szigetvári várhoz, illetve a Szigetvár és Kaposvár között épülő kerékpárúthoz. Megújult az Almamelléket Sasréttel összekötő kisvasút is, illetve Ibafán is fontos fejlesztések zajlottak, a híres pipamúzeumot is felújították. Továbbá említette, hogy a Zselic legmagasabb pontján, a Hollófészek csúcsán egyedülálló kilátó is épül.