Kezdőlap Szórakozás Most a motoro...

Most a motorosokon és a rockereken a sor Siklóson!

Portyázó motorosok lephetik el a dél-baranyai várost a hétvégi fesztiválon, ahol minden rockernek jelenése van, ha igazán tömény rockbulira vágyik.

Aki figyelemmel kíséri Siklóson az eseményeket, az láthatta, hogy ebben az évben is számtalan ízlésnek megfelelő rendezvény volt a városban: az operettől kezdve a musicalen és diszkón át a Halott Pénz koncertig rengeteg stílusból válogathattunk.

Éppen ezért is gondolták úgy, hogy legyen a rockereknek is egy rendezvénye, amelyet az Aces High motoros egyesülettel karöltve szerveznek meg szeptember 9-én és 10-én.

– Ez lesz a második Tenkes Portya Motoros Találkozó és Rockfesztivál, ami tavaly még csak egynapos volt kicsit még modellkísérleti jelleggel – mondta lapunknak Szentgyörgyváry Péter, a Siklósi Vár kapitánya. – Mivel népszerű volt, ezért most megpróbáljuk ismét, de ezúttal már két napos rendezvényként. Úgyhogy most lehetőség lesz arra is, hogy aki távolabbról érkezik, az a Várkertben tud majd sátrazni, ahol a konceretek is lesznek.

Pénteken a Don Gatto, a Velorex GTI, a Garden és a Fools Follow Rules lép fel, szombaton a Nihil Chips, a Cs. Í. T., és az idén 50 éves jubileumát ünneplő Lord zenekar várja a rockereket.

-A fellépőket kifejezetten a motoros egyesülettel közösen választottuk ki, az általuk javasolt zenekarok, illetve helyi csapatok is bekerültek a fesztivál programjába, a Lord fellépése pedig önmagában is nagy dobás – mondta a siklósi várkapitány.

Hétvégén napközben mindezeken kívül 45 kilométeres túrát tesznek majd, ezzel is felidézve Siklós várossá nyilvánításának 45. évfordulóját, valamint lesz motorszépségverseny, bőgetési verseny, illetve jótékonysági program is. Természetesen lesz étel-ital is, de attól sem kell tartani, hogyha esetleg ősziesebbre fordulna az idő, mert egy nagyobb sátorral is készültek, így a koncerteket fedett helyen is meglehet majd hallgatni.