Kezdőlap Szórakozás Már lehet nev...

Már lehet nevezni az idén új nevet kapó Pünkösdi Parasztpárbajra

Új névvel, de a megszokott módon várja Somogyhárságy az érdeklődőket a június 5-én megrendezendő Pünkösdi Parasztpárbajra.

A baranyai faluban immáron 22. alkalommal szervezik meg az eddig „Parasztolimpiaként” ismert rendezvény, ami a környékbeliek közkedvelt programjai közé tartozik. Akár 1000-1500 fő részvételére is számítanak az előző évek tapasztalatai alapján. Lapunknak Fáth Gergely szervező, a Somogyhárságy Fejlődéséért Egyesület elnöke mesélt a részletekről.

– A Pünkösdi Parasztpárbajra új néven, de a megszokott programokkal várunk mindenkit, aki szívesen visszacsöppenne a régi paraszti világba. Csapatok jelentkezését várjuk különböző versenyeinkre, ahol a résztvevők összemérhetik főző tudásukat és főként ügyességüket a paraszti élet jellegzetességeiből összeállított pályákon – mondta Fáth Gergely.

A jelentkezés és a részvétel ingyenes, így bárki megmérettetheti magát a versenyeken. A versenyszámok között lesz tojásdobálás, bálagurítás, fejés, fafűrészelés, fahasogatás, talicskaszlalomozás és még sok más izgalmas feladat. Azok sem fognak unatkozni, akikben nem dübörög a versenyszellem, ugyanis veteránautó kiállítás és számos más program is lesz.

– Hagyományosan a Somogyhárságyi pincesoron rendezzük a parasztpárbajt, ez idén sem lesz másként, ám újdonsággal is készülünk, mégpedig egy barangolós játékkal, amely a faluba is beinvitálja a résztvevőket, így különböző rejtvények megoldásán keresztül településünket is megismerhetik az érdeklődők – hívta fel a figyelmet az újdonságokra a szervező.

Az izgalmas versenyeken kívül kemencében sült langalló is kapható majd, és több sztárvendég fellép. 18 órától szerepel Musimbe Dávid Dennis a Dumaszínházból, majd Oláh Gergő és Opitz Barbi koncertjét hallhatják a résztvevők. A gyerekekről sem feledkeztek meg, így lovasprogrammal, bikarodeóval, kézműves foglalkozással, légvárral, tűzijátékkal és gyermekversenyekkel is készülnek.

A versenyekre előnevezni a Somogyhárságy Fejlődéséért Egyesület Facebook-oldalán, emailben, vagy telefonon lehet.

https://www.facebook.com/events/810279810376447