5 C
Pécs
szerda, április 14, 2021

Újabb fejlesztés a Szigetvári Kórházban: elkészült az új szülőszoba

Ez is érdekes lehet

762 szülés volt a Szigetvári Kórházban 2020-ban, miközben néhány évvel ezelőtt még ennek töredéke volt a születésszám. Az intézmény folyamatosan fejleszt, egy modern és minden igényt kielégítő új szülőszoba is elkészült a kismamáknak.

Az egyik legszebb és legnehezebb hivatás a szülészorvosoké, a szülészeti és a csecsemőosztályon dolgozóké, hiszen egy aprócska élet első napjai, percei azok, amiket az ő gondoskodásuk határoz meg. Ezért is lehet azt mondani, hogy sokszor az objektív mutatók mellett a szubjektív benyomások is fontosak egy szülészet megítélésében – vélhetően ez is közrejátszik abban, hogy az elmúlt években egyre többen választják a kisváros kórházát.

-Viszonylag nagy a vonzáskörzetünk, Pécsről és Kaposvárról is sokan jönnek hozzánk, de időnként kicsit messzebbről is érkeznek szülő nők a kórházunkba – mondta dr. Szira Márta, a Szigetvári Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának szakorvosa. Meglátása szerint ugyanakkor a kormányzati családpolitika miatt is többen vállalnak gyermeket, tehát ennek is érezhető hatása van a születésszám növekedésében. Hozzátette: a szigetvári intézményben folyamatosan próbálnak fejlődni, megújulni.

Az elmúlt évben adták át azt az apartmannak is beillő külön lakrészt, amelynek saját fürdője és kisebb konyhai része is van – hűtővel, mikróval –, és kanapé is várja a hozzátartozókat, az édesapa pedig a kórházban tud aludni az anyukával. Mindezt magasabb térítési díj ellenében vehetik igénybe, de van két egymás mellett lévő egyágyas szobájuk is – egy közös fürdővel -, amelyekért naponta 7000 forintot kérnek el.

Idei évben viszont egy nagyobb, impozánsabb fejlesztésre is pont került. Elkészült ugyanis az a megújult szülőszoba, ahol szülésre alkalmas sarokkádak vannak, bordásfal a vajúdáshoz, de akár választhatnak egy nagy labdát is a kismamák. A szülőszobán egy-egy külön elválasztott részen lehetnek a vajúdó édesanyák barátságos, otthonos, modern felszereltségű környezetben.

-Nálunk családias a hangulat és a környezet is. Úgy gondolom, hogy ennek köszönhetően jobban oda tudunk figyelni minden szülésre, miközben megvan a szakmai, kórházi háttér is, hogyha valamilyen bonyodalom történne, akkor is legyen orvosi segítség – mondta dr. Szira Márta, aki úgy véli, hogy a titkuk abban rejlik, hogy igyekeznek minden igényt kielégíteni, figyelembe venni a család, a kismama kéréseit és azokat teljesíteni a szakmai kereteken belül.

Legfrissebb hírek