5 C
Pécs
szerda, április 14, 2021

Azt mondja a polgármester, hogy nincs kész a most még ebadtának tűnő kutyafuttató Szigetváron!

Ez is érdekes lehet

Szigetvár belvárosában nem sok lehetősége nyílik a panelházakban lakó kutyatulajdonosoknak, hogy zöld területen sétáltathassák kiskutyáikat. Egyedül a Zrínyi vár körüli sétány ad némi vigaszt a gazdiknak, ugyanis a nagy zöld terület egy része kutyafuttatóként funkcionál, bár táblával nincs jelezve pontosan mettől meddig tart ez a rész.

Nemrég létesült még egy kutyafuttató a belvárosban, mégpedig a Moziparkban – legalábbis kézenfekvőnek vették a helyiek, hogy már készen van. Mindenesetre aközösségi oldalakon már több kritika is érkezett a lakosság részéről a kivitelezés miatt. Azt nehezményezték, hogy a szerintük úgy tűnik egyelőre, hogy a kistestű kutyákat nem vették számításba, ugyanis a drótkerítés alul nem zárt, így a kisebb kutyák gond nélkül kiszaladhatnak. Nem is lenne nagy a baj, ha a kutyafuttató mellett nem egy játszótér lenne kialakítva, illetve ha nem a forgalmas utca húzódna a park mellett, ahol sok autó közlekedik.

Lapunk megkereste Vass Péter polgármestert, aki azt állította, hogy a beruházás még nincs befejezve, csak június 30-ra lesz kész, és addig orvosolva lesznek a jelenlegi hiányosságok: élősövényt ültetnek, a kerítés alatti hézagokat eltüntetik, valamint földet is töltenek még a futtatóra.

Mivel a kutyafuttatón semmiféle kiírás nem jelzi, hogy még nem használható, így a közösségi oldalakon látható megjegyzések alapján már több lakó is tartózkodott a területen. Ezzel kapcsolatban a polgármester úgy fogalmazott, hogy “köztudomásúan nincs még átadva a kutyafuttató és a játszótér sem, jelenleg még egyik sem használható”. Ezért szerinte aki használja, hogy az csak illegálisan teheti meg, mert a “kerítés le van zárva”.

A köztudomás és a lezárt kerítés hagy némi kérdőjelet az ember fejében, nem tudni ugyanis, akkor az emberek miért és hogyan jutottak be mégis a területre.

Arra a kérdésünkre, hogy miért került egymás mellé egy kutyafuttató és egy játszótér azt a választ kaptuk, hogy sok más helyen, Budapesten és Pécsen is van erre példa, illetve hogy az adott területeken csak felügyelet mellett tartózkodhatnak majd mind a kutyák, mind a gyerekek.

Érdekesség, hogy a polgármester csak a TémaBaranya megkeresése után adott felvilágosítást a szigetváriaknak, valójában a lapunknak adott válaszokat tette ki a város honlapjára.

Legfrissebb hírek