Kezdőlap Sport Újra rajtol a...

Újra rajtol az Ezüst Erdő Trail, már indul a regisztráció!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén is megrendezik augusztus 14-én az Ezüst Erdő Trail terepfutóversenyt az Ezüst Erdő Szabadidős Egyesület szervezésében Mozsgón.

A szervezők ismét három új terepfutó pályát állítottak össze 6 km-es, 11 km-es és 21 km-es távokon, valamint a gyermekekről sem feledkeztek meg, így egy 500 és egy 1000 méteres Mini Ezüst Erdő Trail pályát is kialakítottak.

„A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, a gyermekeknek ebben az évben is lehetőségük lesz kipróbálni a terepfutást. Már 3 éves kortól várjuk a jelentkezőket, akik szintén kapnak frissítőt és díjat helyezéstől függetlenül. A gyerekeket szüleik kísérhetik a pályán. A verseny mellett számos családi program is várja az ide látogatókat” – mesélt lapunknak a részletekről Szukits Bettina, az Ezüst Erdő Szabadidős Egyesület elnöke.

A versenyen való részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztrációs díjakról az Ezüst Erdő Trail Facebook-oldalán található linken lehet tájékozódni, helyszíni nevezésre korlátozott számban lesz lehetőség, amennyiben az előnevezettek száma nem éri el a 200 főt.

„A verseny célja, hogy bemutassa Mozsgó csodálatos természeti adottságait és minél több embert ösztönözzön a sportra. A Zselic lankái kiválóan alkalmasak a terepfutásra, mivel puha talaja sokkal kímélőbb az ízületek számára, mint a betonos versenyek. Csodás erdeiben gazdag élővilággal, vadregényes környezettel ismerkedhetnek meg az ide látogatók. A lankákat váltó emelkedőkön pedig a gyakorlott futók is megtalálhatják a kihívást. Minden korosztálynak ajánljuk a terepfutást, hiszen a három távon mindenki megtalálhatja az edzettségi szintjének megfelelő távot. A versenyen szintidő nem került meghatározásra, így akár gyalogosan is teljesíthető” – tette hozzá az elnök.

A verseny minden résztvevője rajtcsomagot kap, (víz, müzliszelet, rajtszám) a futóverseny teljesítői pedig egyedi érmet. Mind a három távon nemenként az első három helyezettnek értékes ajándékcsomagot biztosítanak a szponzori felajánlásokból, melyek fő támogatói: a Kaba Farm, a Figura Gomba és a Házi Ízek by Chilion.