Kezdőlap Sport Újra a focié ...

Újra a focié a főszerep

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus-járvány okozta helyzet miatt tavaly elmaradt tábort idén 10. alkalommal rendezte meg a Harkányi SE Labdarugó Szakosztály.

A nagy népszerűségnek örvendő 5 napos programot több mint 10 éve rendezik meg 7 és 14 éves gyermekek számára. A járvány miatt fennálló helyzet ellenére is szép számmal jelentkeztek az iskolai szünidő kezdetéhez igazított eseményre.

A fiúknak és lányoknak egyaránt szóló eseményen azonban nem csak futballozni tanulnak a gyerekek. A tematikusan felépített napközis táborban igyekeznek minél színesebb programokkal várni a fiatalokat. Délelőtt fociedzést és ügyességi sorversenyeket tartanak, melyeket az elsősorban lányoknak szóló kreatív foglalkozások egészítenek ki. Délután egyéb szabadidős programok következnek, így mozi, kirándulás, strandolás, kisvonatozás és íjászkodás is a paletta részét képezik.

A tábor népszerűségét mutatja, hogy több olyan gyermek akad, aki nem először vesz részt rajta. Ahogy a táborvezetők, Gergicsné Havasdi Katalin, Kanzamár Edit és Gellén Antal egybehangzóan kiemelték: vannak, akik mondhatni itt nőttek fel. Nagyon jó kapcsolatok, barátságok köttetnek. A gyerekek megfelelően és kedvesen segítik egymást, odafigyelnek egymásra.

A harkányi sportéletnek évtizedek óta része a futball. Az iskolai kereteken kívül öt korcsoportnak tart fenn utánpótlás-képzést a harkányi labdarugó szakosztály. A játék szeretetét már óvódáskortól igyekeznek elérni, hogy az iskolai kezdéssel, hét éves kortól elindulhasson a korosztályos oktatás.

„30 éve vagyok a futballpálya közelében, kezdetben játékosként, később edzőként, jelenleg szakmai vezetőként segítem a korosztályos utánpótlás-képzés munkáját. Az elmúlt évek tapasztalataiból elmondható, hogy a foci iránti érdeklődést mindenképpen meghatározzák a hozzánk érkező gyerekek száma és a szülők aktivitása. Ugyanakkor mindent megteszünk annak érdekében, hogy évről évre emeljük az utánpótlás-képzés minőségét” – jegyezte meg Gellén Antal, a labdarugó szakosztály szakmai vezetője.