Szigetvár
Kezdőlap Sport Újabb körforg...

Újabb körforgalom készült el Szigetváron

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megépült a körforgalom Szigetváron a 67-es főút és a József Attila utca csomópontjában, az új létesítményt csütörtökön adta át Nagy Csaba fideszes parlamenti képviselő, dr. Őri László megyei elnök és dr. Vass Péter szigetvári polgármester, valamint Bánki László, a Magyar Közút baranyai igazgatója.

A város keleti részén található csomópont a volt 6-os út és a 67-es főút kereszteződésében található, s bár az átmenő forgalmat már az „új” 6-os nyomvonalára terelték, még mindig indokolt volt az, hogy biztonságosabbá tegyék ezt a kereszteződést. A statisztikák szerint Szigetváron a József Attila utca az egyik olyan utca, ahol sok közlekedési baleset történt az elmúlt években.

A körforgalom megépítése azonban nem csak biztonsági szempontból előnyös, hiszen a közlekedésből származó környezetterhelés, a zaj- és rezgés értékek is kedvezőbbek lettek, mivel a várakozási idők jelentősen csökkentek a 174 milliós beruházás elkészülte után.

Dr. Vass Péter szigetvári polgármester az átadón megköszönte Nagy Csaba parlamenti képviselőnek és a kormánynak a fejlesztéshez még szükséges, mintegy 40 millió forintos többletforrás biztosítását.

A fideszes parlamenti képviselő arról szólt, hogy bízik abban, hogy hasonló közlekedésbiztonsági fejlesztésben közre tud működni, az M60-as gyorsforgalmi út kapcsán pedig kifejtette, hogy a kormány 2022 végéről 2021 végére hozta előre a kiviteli tervek elkészítésének határidejét és így hamarosan elérkezik az az idő, hogy a kivitelezési közbeszerzés kiírása is megtörténik a dokumentumok birtokában. Megemlítette, hogy sajnos, több elakadt TOP-os projekt is van Szigetváron, s éppen ezek miatt is a segítő jobbot nyújt a város vezetésének, hogy ezeket minél előbb be tudják fejezni, köztük a legfontosabbat, az óvoda felújítását.

Őri László az átadón elmondta, az elmúlt években 5,6 milliárd forintból indultak el közlekedésbiztonsági és kerékpárút fejlesztések a megyében. A beruházások hozzájárulnak a biztonságos közlekedés megteremtéséhez, főként egy ilyen forgalmas csomópontban, mint a most átadott Szigetvári körforgalom. Hozzátette, a megyei fejlesztési programnak köszönhetően immár ez a második forgalmas csomópont Szigetváron, ahol megépült a körforgalom.

Beszélt arról is, hogy a megyei önkormányzat is a város partnere lesz abban, hogy a még hátralévő projekteket lezárják. Megemlítette, hogy korábban hoztak egy szimbolikus döntést is, mivel a megye egyik legelmaradottabb részéből neveztek ki fejlesztési biztost Junácski András személyében; a TOP Plusz programokban ő fog közreműködni, hogy ezek a projektek minél gördülékenyebben bonyolódjanak le. Elmondta, az előző uniós finanszírozási ciklushoz képest a mostani periódusban 14 milliárd forinttal több forrás áll rendelkezésre a megyei fejlesztésekre, ebből Szigetvár is profitálhat.

A felszólalók egyöntetűen egyetértettek abban, hogy a csapadékvíz-elvezetés rendezése és az új piac megépítése is kiemelt fontosságú Szigetváron, ezekben a kormányzati szerepvállalók, Őri László, Nagy Csaba és Junácski András is minden segítséget megadnak a városnak.