Kezdőlap Sport Történelmi ér...

Történelmi érmet szerzett a kiváló íjász!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Történelmi bronzérem: Gyulán is bizonyított a tavalyi év felnőtt siklósi sportolója – közölte Riegl Gábor siklósi polgármester.

Ladover István, az „Apró Paták” LSE versenyzője a Gyulán megrendezett történelmi íjász világbajnokságon vett részt, ahol kiváló szerepléssel céllövészetben az ötödik, távcél lövészetben a hatodik, távlövés kategóriában pedig az előkelő harmadik helyet szerezte meg.

Eredményéhez gratulált a városvezető.

Ladover István, többször elnyerte a Baranya Íjász Bajnoka díjat, 2021-ben pedig megkapta Siklós városától az Év sportolója díjat. A TémaBaranya.hu januárban készített interjút a sportolóval. Akkor azt is elmondta lapunknak, hogy az általános iskola elvégzése után Siklóson volt ipari tanuló és kollégista, ami nagyon szép időszaka volt az életének, aztán hivatásos katonaként szolgálva is itt volt a szállása a laktanyában és 2012-ben végül otthonának ezt a várost választotta.

Mint mondta, alapvetően maximalista vagy, és eléggé önfejű, pénzt és fáradtságot nem kímélve, autodidakta módon képezte magát.