Kezdőlap Sport Toboroznak a ...

Toboroznak a futball egyesületek Szigetváron

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vírushelyzet miatti szigorítások a sport területén is problémákat okoztak: több meccs és edzés elmaradt, a felkészülési időszak és a toborzás sem a megszokott módon zajlik.


-Tavaly év végén az Magyar Labdarúgó Szövetség lemondta a női bajnokságot, így az őszi meccseket idén februárban fogjuk pótolni. A téli felkészülésnél gondot okozott, hogy az iskolákban nem lehet edzéseket tartani, így a csapat a városi sportcsarnokban kapott helyet, ahol bérleti díj ellenében csupán heti egy alkalommal készülhet a mérkőzésekre – nyilatkozta lapunknak Hegedűs Róbert, a Szigetvári MLE megbízott edzője.

A szigetvári MLE U11-ben, Sellyével közös csapatban pedig U14-ben és U16-ban szerepel a a bajnokságokon. Az U16-os csapat az ősszel a tabella 5. helyét szerezte meg, de fontos lenne az utánpótlás.

-A vírushelyzet miatt vannak lemorzsolódások: van, aki nem mer edzésre jönni ebben az időszakban, ami teljesen érthető is. A szigorítások miatt nem mehetünk az iskolákba toborozni, így a közösségi médián keresztül hirdetjük a lehetőséget. Szigetváron és Sellyén 2-2 új igazolásunk van, de továbbra is várjuk a focista lányok jelentkezését – Folytatta Hegedűs Róbert.

A Bódi Focisuli és a Szigetvár FC is várja a focizni vágyó fiúkat. Februártól a 4 éves kort betöltő gyerekeknek is lehetőségük nyílik a városi sportcsarnokban futballozni. A többi korcsoport szabadtéren készül az ősszel elmaradt meccsekre, amiket februárban pótolnak.

-A vírusidőszakban három nagypályán edzünk a csapatokkal, hogy minimalizáljuk a találkozások számát. Sajnos volt az egyesületben, aki elkapta a vírust, de szerencsére tünetmentesen átvészelte. Minden edzés előtt testhőmérsékletet mérünk, mert nagyon fontosnak tartjuk a megelőzést – nyilatkozta Kerekes Zoltán, a Bódi Focisuli elnöke és edzője.

A pandémia ellenére a fiúk körében nem csökken a foci iránti érdeklődés. Idén már 10-15 új igazolása van az egyesületnek, de természetesen továbbra is várják a jelentkezőket.

-Tavaly csapataink sikeresen szerepeltek a bajnokságon, 4., 5. és 6. helyezésekkel a dobogó környékére kerültünk mind a felnőtt, mind az utánpótlás csapattal. A tavalyihoz képest idén minden korosztály egy osztállyal feljebb játszhat majd. A létszám folyamatosan növekszik, ami kicsit furcsa is ebben a vírushelyzetben, de örülünk neki. A felnőtt csapatban akkora a keret, hogy terveink szerint augusztustól indítunk még egy csoportot – mesélte lapunknak Kerekes Zoltán.