Kezdőlap Sport Szombaton jön...

Szombaton jön az első Buga Jakab kerékpártúra!

Hagyományteremtő céllal első alkalommal rendezi meg a Balaton Sportegyesület Siklós önkormányzatának védnökségével az I. Buga Jakab kerékpártúrát szeptember 4-én. A túra során három távon ismerhetik meg a résztvevők Siklós, Harkány, Máriagyűd, a Dráva-part és Villány nevezetességeit.


A túrázni vágyók a 82 km-es Buga Jakab körre, a 26 km-es Családi körre és egy 108 km-es összevont szakaszra nevezhetnek. A szervezők frissítő pontokat, szervizlehetőséget és egészségügyi ellátást is biztosítanak a résztvevőknek.

TOVÁBBI TECHNIKAI RÉSZLETEK, INFORMÁCIÓK, NEVEZÉSI DÍJAK: KLIKK IDE!


Riegl Gábor, Siklós polgármestere a túrát ismertető sajtótájékoztatón korábban elmondta, az a céljuk, hogy a szeptember negyedikei hétvégén a városba látogató érdeklődők megtapasztalják, hogy Siklós egy sportos, fiatalos, lendületes város tele építészeti és természeti látnivalókkal.

A Balatonkör Sportegyesület közlése szerint eddig a Balaton mellett szerveztek a túráinkat, de most kitekintenek egy kicsit távolabbra és meglátogatják Baranya megye ékkövét, Siklóst és környékét. – Aki már járt arra, az nagyon jól ismeri azt a fantasztikus vidéket. Aki még nem, annak mindenképpen el kell látogatnia és fel kell fedeznie a kincseit. Ehhez nyújtunk most segítséget – fogalmaztak.

A szervezők meg is magyarázták, miért Buga Jakab lett a túra neve. A túra központja Siklós és a vár, 1965-ben készült egy 13 részes TV film, A Tenkes kapitánya címmel, s a film egyik főszereplője Buga Jakab volt.