Kezdőlap Sport Östberg nyert...

Östberg nyerte az 55. Pécs környéki száguldást

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Mads Östberg, Patrik Barth norvég, svéd kettős nyerte az 55. Mecsek-ralit, a Mercarius országos ralibajnokság idei negyedik fordulóját, melyet Pécsen és környékén rendeztek pénteken és szombaton.

A WRC2-es kategória 2020-as világbajnoka a 10 gyorsasági szakaszból hármon bizonyult a leggyorsabbnak, de mindvégig az első háromban zárta az etapokat, kivéve az utolsó, 10. szakaszt, melyen már a győzelmének megóvása volt a célja. A Citroen Rally Team Hungary Citroen C3 Rally2-esével induló Östberg és Barth végül 1:10:15.2 óra alatt teljesítette a csaknem 140 kilométeres versenytávot, s magabiztos, majdnem 14 másodperces előnnyel diadalmaskodott.

Másodikként a 2019-es abszolút magyar bajnok Vincze Ferenc zárt Németh Gergely navigátorral az oldalán. A Korda Racing Skoda Fabia R5-ösét vezető Vincze két szakaszt nyert meg a viadalon, s az utolsó két etap előtt még harmadik volt az összetettben, onnan jött fel másodiknak.

A harmadik helyen a legutóbbi, Dunakanyar-ralin győztes Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt páros végzett a Mecsekben, az ő lemaradásuk már csaknem 20 másodperc volt Östbergékhez képest.

Az összetettbeli jelentős ponthátrányát ledolgozni akaró Turán Frigyes, Farnadi Ágnes duó ötödik lett a Volkswagen Polo GTI R5-tel. A Shell Helix Ultra csapatának párosa szinte végig a harmadik-negyedik pozícióban zárta a gyorsaságikat, hátránya végül 45 másodperc volt.

Az országos bajnokság egy hónap múlva, a Székesfehérvár-Veszprém-ralival folytatódik.

    Végeredmény, Mecsek-rali (10 gyorsasági szakasz, 138,6 km, a dobogósok):
    ———————————————————————–
1. Mads Östberg, Patrik Barth (norvég, svéd, Citroen C3 Rally2) 1:10:15.2 óra
2. Vincze Ferenc, Németh Gergely (Skoda Fabia R5) 13.9 másodperc hátrány
3. Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia Rally2 Evo) 18.8 mp h.

Fotó forrás: mecsekrallye.com/STom