Kezdőlap Sport MOB: rendkívü...

MOB: rendkívül jól teljesített a magyar csapat

Lõrincz Tamás, a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának olimpiai bajnoka, Kárász Anna, Bodonyi Dóra, Kozák Danuta és Csipes Tamara, a nõi kajaknégyesek 500 méteres versenyének olimpiai bajnokai, Kopasz Bálint, a kajak egyesek 1000 méteres versenyének olimpiai bajnoka, Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás olimpiai bajnoka, a 100 méteres pillangóúszás ezüstérmese, Szilágyi Áron, a férfi kardozók egyéni versenyének olimpiai bajnoka, Tótka Sándor, a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének olimpiai bajnoka és Rasovszky Kristóf, a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyének ezüstérmese (b-j) a tokiói olimpiáról hazatérõ magyar csapat ünnepélyes fogadásán a BOK Csarnokban 2021. augusztus 9-én. Magyarország 6 arannyal, valamint 7-7 ezüsttel és bronzzal, azaz húsz éremmel zárt a tokiói olimpián, ez az utóbbi 25 év legjobb eredménye. MTI/Máthé Zoltán

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint rendkívül jól teljesített a húsz éremmel hazatért magyar csapat a vasárnap zárult tokiói játékokon.

A szerdai sajtótájékoztatón a MOB-vezető hangsúlyozta, száz százalékban sikerült teljesíteni az előzetes elképzeléseket, és felidézte, hogy 2019-ben még csak 13 érem állt a szakmai prognózisban.

Fábián László sportigazgató – az eredeti évszámra és a magyar medálok számára utalva – “húsz-húsz-húszként” összegezte a tokiói játékokat. Kiemelte továbbá, hogy az egymillió lakosra jutó aranyak számában az idei olimpia előtt Finnország volt az első, jelenleg viszont már Magyarország áll az örökrangsor élén.

A magyar sportolók hat arany-, hét ezüst- és hét bronzéremmel tértek haza Japánból.