Kezdőlap Sport Megépülhet mé...

Megépülhet még idén a sásdi tanuszoda!

Bár kicsit félve írjuk le, hiszen évekkel ezelőtt már el kellett volna készülnie a létesítménynek, de ezúttal Sásd polgármestere, Jusztinger János is meglehetősen bizakodó posztban jelentette be: elkészül idén a város tanuszodája.

Rövid és lényegre törő facebookos bejegyzésben közölte az örömhírt a város első embere, eképpen:

A poszt hozzászólásai között azt is megjegyzi a polgármester, hogy kedden „nagy erőkkel vonult fel a kivitelező, dolgoznak, meglesz”.

Korábban a Téma Baranya.hu is foglalkozott a tanuszodával, januárban írtuk azt, hogy áznak a falak, oldalról veri az eső az épületet, a nyílászárók üres helyén átfúj a szél a házon – ez a szomorú kép talán már nem sokáig fogadja azokat, akik a sásdi polgármesteri hivatal mellett félbehagyott tanuszoda építkezését látják. Mint ismert, az akkori emberi erőforrások miniszter, Balog Zoltán 2014-ben jelentette be, hogy az országban több tanuszodát is építenek és az új helyszínek közé bekerült Sásd is.

Az elképzelés szerint olyan létesítményeket hoznak létre kistérségek, mikrotérségek központjában, ahol a helyi fiatalok, az iskolások, az óvodások meg tudnak tanulni úszni, megszerethetik az úszást. Fontos szempont az is, hogy a lakosság is tudja használni az uszodát: amennyiben a pályák nem foglaltak, akkor tanítási időn kívül a felnőttek előtt is nyitott legyen a létesítmény, nyáron pedig strandként is funkcionáljon.

Sásd polgármestere, Jusztinger János korábban is igyekezett sürgetni a munkálatokat, de nem a város beruházásáról van szó, ezért a Nemzeti Sportközpontokon és a kivitelezést végző Hanley Service Kft.-n múlik a munkálatok befejezése.