Kezdőlap Sport Mecsek Rallye...

Mecsek Rallye: szeretnék idén nézők előtt megtartani a Historic-futamokkal együtt

Egyelőre azzal számolnak, hogy a minden autóversenyt meg tudnak idén tartani, a Mecsek Rallye-n pedig Historic Eb-forduló is lesz.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint a szervezet felkészülten várja az idei szezont, melyben a legfőbb cél az lesz, hogy a nehézségek ellenére is tudjanak hazai és nemzetközi versenyeket rendezni, a nézők pedig visszatérhessenek a pályák szélére.

A sportvezető az MTI-nek szerdán azt mondta, úgy terveznek, hogy egy normál idényre kerül sor 2021-ben a sportágban, de a vírushelyzet miatt “az élet átírhatja a terveket”.

A rali országos bajnokság idei szezonját hétfutamosra tervezik, tartalékként szerepel az év végén a Mikulás-rali. A versenysorozat március végén a Salgó-ralival kezdődik, és az október 23-i hétvégén, az ERC-futammal azonos időpontban és helyszínen sorra kerülő Nyíregyháza-ralival zárul.

A kettő között a mezőny ellátogat Miskolcra és Kassára, Ózdra és Egerbe, Pécsre és környékére, Székesfehérvárra és Veszprémbe, valamint Mórra is.

Oláh Gyárfás beszélt arról is, hogy a 2020-as országos ralibajnokság végeredménye változatlanul nem tekinthető véglegesnek.

Magyarországon a tervek szerint az első nagy nemzetközi verseny május közepén a WTCR idénynyitó hétvégéje lesz a Hungaroringen, ahol június 12-13-án kamion Eb-futamot, augusztus 1-jén pedig a Forma-1-es Magyar Nagydíjat rendezik meg.

Raliban a mecseki ob-futammal közösen Historic Eb-fordulót rendeznek majd.