Kezdőlap Sport Magyarmecskén...

Magyarmecskén is birkózhatnak a gyerekek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több, mint 60 kisgyerek vett részt az első birkózó edzésen Magyarmecskén. A Szigetvári Birkózó Sport Egyesület kihelyezett szakosztályt indított a faluban, hogy a vidéken élő diákoknak is esélyt teremtsenek a küzdősport megismerésére.

Módos Csaba, az egyesület vezetőedzője elmondta, hogy a Magyarmecskei Általános Iskola jól felszerelt tornateremben zajlanak majd az órák a Királyegyházai szakosztállyal összevonva. Nagy volt az érdeklődés a gyermekek körében, ugyanis a vidéki iskolákban nem sokszor van lehetősége a diákoknak elsajátítani a küzdősportokat.

Jelenleg Hobolban, Sellyén és immáron a Királyegyházai csoporttal közösen Magyarmecskén is zajlanak birkózó edzések.

„A célunk, hogy az iskolákkal együttműködve minél több vidéki településre elvihessük ezt a sportágat. A tapasztalat azt mutatja, hogy az iskolák nagyon nyitottak a kezdeményezéseinkre, így a jövőben szeretnénk, ha minél több gyerek részesülne grundbirkózó oktatásban akár tornaóra keretében.”

A küzdősportok fegyelemre, tiszteletre tanítanak és elősegítik a tanuláshoz való pozitív hozzáállást is.

„Egyesületünk kiemelt célja, hogy segítsük a hátrányos helyzetű gyermekeket egyrészt úgy, hogy megismertetjük velük a sport szeretetét, másrészt pedig tematikus programok, nyári táborok, kirándulások és akár adomány gyűjtés szervezésével is. A sport fegyelemre, tiszteletre tanít, sikerélményt és kitörési lehetőséget ad a hátrányos helyzetű diákoknak.”

Szigetváron épül a Módos János Birkózócsarnok, amely otthont ad majd a tehetséges birkózók közös nevelésének, versenyek és különféle sportprogramok lebonyolításának.

Épül a Módos János Birkózócsarnok