Kezdőlap Sport Magyar bajnok...

Magyar bajnoki címet és több helyezést is begyűjtöttek a szigetvári birkózók

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egerben mérkőzhettek a Dél-Zselic SE Szigetvár birkózói a diák I. kötöttfogású és a diák I. női magyar bajnokságon. Több kategóriában is dobogós helyet szereztek, elnyerték a diák női magyar bajnok címet és első helyezettek lettek a női csapatversenyben is.

-A több mint háromszáz induló ellenére, összetettben és egyéniben is bajnokok lettünk, a lányok kimagaslóan teljesítettek. Ez is volt a cél, ugyanis az elmúlt hónapokban minden nap erre készültünk. Szerencsére a járványhelyzet alatt is volt lehetőségünk kisebb csoportokban edzeni, ez nagyban hozzájárult a sikerekhez – összegezte Tomsics István vezetőedző.

A birkózás nem csak eredményes, de népszerű is a környéken, az utánpótlással sincs gond. Tavaly ősszel 40 gyermek vett részt azokon a birkózó előkészítő foglalkozásokon, melyeket az óvodások számára hirdettek meg. Szeptemberben újra indulhat a picik edzése, 4 és 6 éves kor között lehet majd részt venni a játékos képességfejlesztő órákon.

-A szabadfogású versenyünkre a hétvégén kerül sor Tatabányán, ahol 10-11 évesek mérettethetik meg magukat, majd Győrbe utazunk, ahonnan diák I. fiú szabadfogásban szintén szeretnénk bajnoki díjat hazahozni. Az eredményes versenyek után a jól megérdemelt pihenés sem marad el, ugyanis júliusban 30 diákkal megyünk Zadarba edzőtáborba, ahol természetesen edzünk is, de a főszerep mégis csak a pihenésé lesz mesélt a tervekről az edző.