Kezdőlap Sport A sellyei hős...

A sellyei hős is ott volt a történelmi angolverésnél!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Null-négy – odahaza legutóbb 94 éve kapott akkora verést az angol válogatott, mint amit a magyaroktól elszenvedtek kedden. A totális megsemmisíttést a híressé vált 6-3-hoz hasonlítják, ami viszont barátságos meccs volt. Tétmeccsen ekkora zakót még nem húztak a gentleman viselkedést már csak szóbeszéd alapján ismerő szigetországiakra. Az M4.sport.hu azt is kikutatta, hogy ez az első alkalom, hogy az angol válogatott hazai pályán szerzett gól nélkül kap ki legalább négygólos különbséggel.

A magyar kaput Dibusz Dénes védte, akinek ugyan sok dolga nem akadt az angol támadók részéről, ám amikor Willi Orbán majdnem öngólt fejelt, hatalmasat hárított. Ezen kívül viszont többször is fontos, szinte mezőnyjátékosokhoz illő feladatai voltak, hiszen a csapat láthatóan tudatosan arra építkezett, hogy felhozzák a labdát, ha viszont ez nem sikerült, akkor a kapusnak kellett megjátszania Szalai Ádámot, az elől lévőket. Az egyáltalán nem kockázatmentes, a nagyobb odafigyelést igénylő passzolgatásban is jól teljesített Dibusz, így neki hatalmas része volt abban, hogy a csapat szenzációs, világraszóló győzelmet arathasson.

Dibusz Dénes, az ország egyik legszegényebb vidékéről, az Ormánságból származik. A sellyei kissrácról a Pécs Aktuálnak egykori mestere, Bogyay Zoltán mesélt. Mint mondta, nála szorgalmasabb kapussal nemigen találkozott. Megszállottan dolgozott. Ehhez társult a tehetség, amely nélkül sok munkával is csak egy jó megyei hálóőr lehetett volna belőle.

Az M4sport.hu azt írja, hogy az angol válogatott legutóbb 94 éve szenvedett ekkora különbségű vereséget otthon. 1928-ban a skótoktól 5:1-re kaptak ki, azóta 875 mérkőzést játszottak le hazai pályán. Kedd estig az Aranycsapat 6:3-as győzelme óta egyetlen válogatottól sem kapott legalább négy gólt hazai pályán az angol nemzeti együttes.