Kezdőlap Siklós és Harkány Több nő – bék...

Több nő – békésebb légkör

Sajnos elkeserítően kevés nő kap szerepet az országos politikában, de szerencsére helyi szinten már nagyobb teret kapnak a gyengébb nem képviselői. Vallom, hogy a nők jelenléte egy város vezetésében hozzájárul a nyugodtabb, békésebb, konfliktusmentesebb légkör megteremtéséhez.

Siklóson élek és dolgozom. Képviselőjelöltként úgy gondolom, nem grandiózus vágyálmok megvalósítását kell ígérgetni – alaptalanul –, hanem egy élhetőbb város kialakításában való munkálkodást.

Nem csak a jól látható helyeken kell hitelből, eladott javakból fejlesztgetni, a külső, leszakadó városrészek is figyelmet érdemelnének – ehhez persze elengedhetetlen a kormányzati segítség.

Egy ciklus végén nem azt kell felsorolni, hogy az adófizetők pénzét milyen jól osztotta be egy-egy képviselő, hanem azt, hogy mit tett és mennyi munkát, kapcsolati tőkét felhasználva javította az itt élők mindenapjait.

Jó képviselő, aki az adódó lehetőségeket észreveszi – sőt, keresi –, és képes a város javára fordítani. Sok pénzt is lehet rosszul, keveset is lehet nagyon jól elkölteni. A máriagyűdi városrészben, ahol lakom, szintúgy rengeteg megoldandó feladat vár a jövőbeli képviselőre.

Az októberi önkormányzati választásokon örvendetes lenne, ha mindenki feltenné magában a kérdést: akarunk-e olyan képviselő-testületet, amely álfüggetlen emberekből áll, akik csak a megélhetésért vállalják ezt a szerepet? – avagy, inkább olyanokra volna szükségünk, akiknek Siklós és az itt élők valóban fontosak?

Manyaszekné Várnai Judit