Kezdőlap Siklós és Harkány Siklós összef...

Siklós összefog

Sokan támogatják a védekezést a városban: folyamatos a fertőtlenítés, mintacsomag került kiosztásra, pénzügyi alapot hoztak létre, fegyelmezettség és összefogás jellemezte az elmúlt hónapokat. Az egészség védelmét szem előtt tartva fokozatosan újraindul az élet Siklóson.

Lassan visszaáll az élet a megszokott kerékvágásba. A koronavírus-járvánnyal járó veszélyhelyzet továbbra is fennáll, azonban a kormány döntései által a vidéki településeket érintő korlátozások enyhülnek.

Siklóson a városgondnokság folyamatosan fertőtleníti a közterületeket. Látogathatóvá teszik a parkokat és a játszótereket, kinyitnak az éttermek és a kávézók kerthelyiségei. Továbbra is kötelező a maszk használata és be kell tartani a másfél méteres távolságot.

A városvezetés minden siklósi háztartásba mintacsomagot juttatott el. Az önkormányzat által térítésmentesen elérhető a mosható textilmaszk a városházán és a szolgáltatóházban.

A polgármester kezdeményezésére a koronavírus elleni védekezés során a korábbi egymillió forint mellé, felajánlásokból példaértékű módon további kettőmillió forint gyűlt össze.

A korlátozásokat a rendőrség és a közterület-felügyelet ellenőrzi a vírushelyzet fennállásáig.

A siklósiak együttműködőek és fegyelmezettek voltak a nehéz helyzetben is. A polgármester elárulta: zajlanak a háttérben az előkészületek a közelgő Gyereknap és a Trianoni megemlékezés kapcsán.

PaCsa