2.2 C
Pécs
kedd, április 13, 2021

Önkéntesnek jelentkeztek a sellyei ápolók és Vejti polgármestere

Ez is érdekes lehet

A koronavírus-járványban látva és hallva a COVID osztályokon dolgozók megfeszített munkáját, a szakképzett ápolói végzettséggel rendelkező Brlas Andrea, Vejti polgármestere az általa vezetett sellyei Ápolási intézet három dolgozójával együtt önkéntesnek jelentkezett a pécsi klinikára.

A sellyei kistérségben számos ellátást biztosító Szociális Háló Egyesület által fenntartott sellyei ápolási otthon 2001-ben nyitotta meg a kapuit, jelenleg 30 ágyon kezelnek fekvő gondozottakat, időseket a szakképzett ápolók. Az egészségügyi intézmény négy dolgozója, köztük az egyesület elnöke, Brlas Andrea, Vejti polgármestere is úgy döntött, hogy a pécsi klinikán az ottani koronavírus osztályon önkéntesként dolgozik. A csapat mindegyik tagja szakképzett ápoló, van akinek több szakirányú végzettsége is van, ezért vélhetően gyorsan megtanulják majd az intenzív ellátáshoz szükséges tudnivalókat.

– A családom és én is átestem a fertőzésen, nem oltottak be bennünket, de ennek ellenére fontosnak tartottam elvállalni a feladatot  – mondta lapunknak Brlas Andrea, hozzátéve, hogy négyük közül – akik most jelentkeztek önkéntesnek – ketten kaptak csak oltást és hárman fertőződtek meg korábban koronavírussal.

Kiemelte, hogy a Szociális Háló Egyesület által gondozottak, ellátásban részesítettek közül eddig tőlük, az ápolóktól nem kapták el a betegséget, pedig több mint százan közel félezer emberrel vannak folyamatosan kapcsolatban. Igyekeznek minden óvintézkedést betartani, hogy másokat megóvjanak a vírustól.

Elmondta azt is, hogy ő szintén átélte amikor napokig szinte folyamatosan dolgoznia kellett, mivel a kollégái vagy betegek, vagy karanténban voltak.

– Tavaly hetvenhét napig nem láthattam a férjemet, hiszen én a határon túlra, Horvátországba mentem férjhez és akkor a határok lezárása miatt nem találkozhattunk – mesélte. –  Át tudjuk érezni, hogy milyen munkát végeznek a pécsi klinikán dolgozók, és ezért is szeretnénk segíteni nekik ebben a rendkívüli helyzetben.

A távollétükben az egyesületnél helyettesítésekkel tudják majd megoldani az ellátás zavartalanságát, amihez egyébként a kollektíva összetartása is kellett, egy rögtönzött munkaértekezleten a csapat nagy része támogatta az önkéntes munkát.

Vejti polgármestere azt is elmondta, hogy a pályája elején a klinikán dolgozott, és nagyon megszerette az ottani munkát, így személyes kötődése is van az intézményhez.

Legfrissebb hírek