5 C
Pécs
szerda, április 14, 2021

Méltó helyen segítik majd a turistákat Harkányban, de egy csavar is van még!

Ez is érdekes lehet

Országszerte egységes arculattal rendelkező iroda lesz a harkányi Tourinform új irodája. Az épületet a napokban állították fel a helyére, de ha kell, akkor odébb is tudják tenni.

Az új iroda megépítésére a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által közösen hirdetett pályázatán tavaly nyert 25 millió forintos vissza nem térítendő támogatást a művelődési ház.

A Bajcsy-Zsilinszky utcában, a fürdő bejáratához közel felállított épület – teraszokkal együtt – 66 négyzetméteres területen várja majd az érdeklődőket. A kétoldalon nyitott iroda az utcafronti és a fürdő felőli oldalról is elérhető lesz.

A mobilház melletti döntést az indokolta, hogy – a városvezetés kifejezett kérésére – olyan épületet kellett kialakítani, amely nagyobb mechanikai sérülés nélkül bármikor áttelepíthető. A fürdő főbejárata melletti rész ugyanis a város egyik legértékesebb helyei közé tartozik, amelyre jelenleg is van egy beadott gyógyhelyfejlesztési pályázat. Így a jelenleg tartaléklistán szereplő projekt pozitív elbírálása esetén új irodát nem kell elbontani, csak máshova telepíteni.

Az elnyert pályázati összeg az épület felépítését, annak berendezését és az informatikai eszközpark beszerzését is fedezi, mindez pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség egységes arculatát kapja.

A kivitelezési munkálatok január második felében indultak. A pályázat eredeti megvalósítási határideje február 28. lett volna, de a koronavírus-járvány következtében meghozott intézkedések miatt a Magyar Turisztikai Ügynökség ezt egy hónappal meghosszabbította.

A következő hetekben az új iroda környezete újul meg: az épület körül nagyjából 120 négyzetméteren térköveznek majd, és a Bajcsy-Zsilinszky utcai kerítésrendszert is kicserélik. Így heteken belül egy új, modern épületben lesznek elérhetőek a harkányi Tourinform iroda szolgáltatásai.  

Legfrissebb hírek