Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tenkes Hegyközség kamerákkal támogatja a Siklósi Polgárőr Egyesület munkáját a városon kívüli területeken.

A biztonság hatásosabb megőrzésének érdekében ajándékozott két vadkamerát a siklósi hegyközség a helyi polgárőr-egyesületnek. A két szervezet már hónapok óta tart egyeztetéseket arról, hogyan segítsék egymás munkáját a hegyoldali szőlő- és gazdasági területek tekintetében. Nagy Gergő hegybíró a Téma Baranya megkeresésére elmondta: több megbeszélés után az elnökség úgy döntött, elsősorban a polgárőrség eszközparkjának bővítésében vállal szerepet. Ennek értelmében a hegyközség két vadkamerát vásárolt, amit üzemeltetésre és használatra ad át az egyesületnek.

A polgárőrség a Siklósi Rendőrkapitánysággal és a hegyközséggel együttműködve készít tervet az eszközök kihelyezéséről. Minden bizonnyal a legforgalmasabb csomópontokon használják majd ki a technika adta lehetőségeket, valamint táblák kihelyezésével hívják fel az arra járók figyelmét, hogy a terület a polgárőrség megfigyelése alatt áll.    

A városi közterületek és rendezvények mellett a Siklósi Polgárőr Egyesület fokozott figyelmet fordít a szőlőhegyre is. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a helyi Táncsics Mihály Gimnázium ifjú polgárőrei is aktív szereplői az önkéntes alapon működő bűnmegelőzési járőrszolgálatnak. Mivel a hegyközség kiemelt célja a Tenkes lankáin álló szőlőterületek minél magasabb minőségi képviselete, a két szervezet együttműködése célravezetőbb eredményeket hozhat létre a jövőben.