Kezdőlap Siklós és Harkány Harkány a rég...

Harkány a régió legszebb virágos települése

virág
Fotó: Shutterstock

Harkány nyerte a Virágos Magyarország területi, három megyét magába foglaló régiós versenyét.

A már 26. alkalommal meghirdetett országos környezetszépítő versenyen az idén először már nem csak egy országos díjátadón értékelik a Virágos Magyarország versenyben részt vevő településeket, hanem első körben területi szinten mérkőzhetnek meg a városok és falvak.

Az egyes régiók nyerteseinek díjátadói augusztus közepén kezdődtek, 24-én pedig, Szekszárd Város Napján Baranya, Tolna és Somogy megye nevezett települései között hirdették ki a győzteseket. A régióból nevezett 61 város közül Harkány került ki győztesként, a falvak közül pedig Orfűt választották a legszebb virágos településnek.

Harkány díját Marosi András, a fürdőváros köztereit gondozó Harkányi Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója és Kiss-Kálmán Éva főkertész vette át.

Harkányban az eddigi évekhez hasonlóan az idén is több mint százféle, mennyiségét tekintve pedig összesen körülbelül 100 ezer virágot ültettek ki a város és a fürdő területére.

A hat régió győztesének fődíjas településeit október elején jelentik be Budapesten, a nyertesek képviselhetik Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak versenyén (Entente Florale Europe), amely Európa legnagyobb múltra visszatekintő versenye.

Harkány Város Önkormányzata
Fotó: Pixabay