-1 C
Pécs
hétfő, november 30, 2020

Családi kerékpártúra Siklóson

Ez is érdekes lehet

Két karácsonyfája, és több ünnepi dísze is van Siklósnak

Mattyi és siklósi felajánlásból érkeztek az idei karácsonyfák Siklósra és a városhoz tartozó Máriagyűdre. A csodálatos fenyők tíz, illetve hat méter magasak....

Nehéz helyzetbe került családoknak adnak pénzügyi támogatást Siklóson

A különleges jogrendben ugyan a polgármesterek veszik át a közgyűlési hatásköröket, egyedül hoznak döntéseket, ám ennek ellenére a...

Megmutatni Siklós téli varázsát

Fotópályázatot hirdettek a város bemutatására.

Ezúttal Siklós volt a központja a Tour de Wiener elnevezésű családi kerékpártúrának, amelyet a Vuelta Sportiroda munkatársai szerveztek.

A mai napon közel 150 kerékpáros gyűlt össze a Siklósi Vár parkolójában. A túraversenyen három táv közül választhattak az érdeklődők. A 17 km-es akár gyermekekkel is teljesíthető táv volt a legnépszerűbb a Siklós-Máriagyűd- Harkány-Siklós útvonalon.

A Mediano elnevezésű közepes távon Siklós-Vokány-Újpetre-Villány-Nagyharsány-Nagytótfalu-Siklós 42 km-es körön emelkedővel is találkozhattak a bringások. A hosszabb távon indulók pedig két alkalommal is megkerülhették a Szársomlyót, ezzel 71 km-t teljesítve a célba érésig.

A forró nyári napon frissítőpontokon vízzel és finom falatokkal várták a túrázókat. Siklós adottságai maximálisan megfeleltek egy jó hangulatú kerékpáros túraverseny megrendezéséhez.

A kerékpártúra biztosítását a Siklósi járás 7 polgárőr egyesülete segítette.

Koronavírus-járvány ide, vagy oda – a siklósi városvezetés szemmel láthatóan törekszik arra, hogy a járás legnagyobb városaként nemcsak a kultúra, hanem a rendezvények területén is központi szerepet tölthessen be.

PaCsa

Legfrissebb hírek