Kezdőlap Siklós és Harkány Családi kerék...

Családi kerékpártúra Siklóson

Ezúttal Siklós volt a központja a Tour de Wiener elnevezésű családi kerékpártúrának, amelyet a Vuelta Sportiroda munkatársai szerveztek.

A mai napon közel 150 kerékpáros gyűlt össze a Siklósi Vár parkolójában. A túraversenyen három táv közül választhattak az érdeklődők. A 17 km-es akár gyermekekkel is teljesíthető táv volt a legnépszerűbb a Siklós-Máriagyűd- Harkány-Siklós útvonalon.

A Mediano elnevezésű közepes távon Siklós-Vokány-Újpetre-Villány-Nagyharsány-Nagytótfalu-Siklós 42 km-es körön emelkedővel is találkozhattak a bringások. A hosszabb távon indulók pedig két alkalommal is megkerülhették a Szársomlyót, ezzel 71 km-t teljesítve a célba érésig.

A forró nyári napon frissítőpontokon vízzel és finom falatokkal várták a túrázókat. Siklós adottságai maximálisan megfeleltek egy jó hangulatú kerékpáros túraverseny megrendezéséhez.

A kerékpártúra biztosítását a Siklósi járás 7 polgárőr egyesülete segítette.

Koronavírus-járvány ide, vagy oda – a siklósi városvezetés szemmel láthatóan törekszik arra, hogy a járás legnagyobb városaként nemcsak a kultúra, hanem a rendezvények területén is központi szerepet tölthessen be.

PaCsa