Kezdőlap Politika Volt pécsi ba...

Volt pécsi baloldali főszerkesztő: Márki-Zay antiszemita

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Márki-Zay Péter antiszemita – efelől kétségünk se legyen. Nem azért, mert listázni akarja, vagy nyilvántartja a Fideszben ülő zsidókat. Dehogy akarja. Nem vonjuk kétségbe az őszinteségét: ami a szívén, az a száján. És épp az a baj, ami a szívében, vagy az agyában van” – kezdi sorait Trencséni Dávid, a baloldali 168 óra hasábjain.

Trencséni Dávid korábban a baranyai megyeszékhelyen működő városi lap, a Pécsi Hírek főszerkesztője volt az MSZP-s városvezetés idején, de egy MSZP-közeli magánlapnál is dolgozott. A kormánypártisággal, jobboldalisággal aligha vádolható véleményvezér pedig azt írja, „az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint a „Fideszben kevés a zsidó”. Hagyjuk most, hogy vajon mennyi a kevés és mi van akkor, ha túl sok”.

Szerinte „Márki-Zay észre sem veszi, hogy a gondolati kályha, ahonnan indult, már a zsidók megkülönböztetéséről szól. Azt hiszi, épp egy választói rétegnek hízeleg: a zsidóknak. Lehet, hogy a Fideszben kevés a zsidó, de hogy az ellenzéki oldalon túl sok a Márki-Zay, az biztos”.