Kezdőlap Politika Nagy Csaba gr...

Nagy Csaba gratulált az új polgármesternek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baranya megye három településén tartottak időközi önkormányzati választást vasárnap. Cúnban a Fidesz-KDNP jelöltje, Döme Szilárd, Mekényesen a független László-Legedi Jánosné, míg Siklósnagyfaluban a szintén független Petrovics Tibor lett a polgármester – közölték a helyi választási bizottságok vezetői. A cúni polgármesternek a térség fideszes politikusa, Nagy Csaba külön is gratulált.

Cúnban a képviselő-testület feloszlása, míg Mekényesen és Siklósnagyfaluban a polgármester lemondása miatt várták a szavazóhelyiségekbe az állampolgárokat.

A Kelet-Ormánságban, a horvát hatérszélen fekvő Cúnban a polgármester- és képviselőjelöltekre a névjegyzékben szereplő 167 választópolgár szavazhatott a település egyetlen szavazókörében.

A polgármester személyére a 122 megjelent választó közül 121-en adtak le érvényes voksot. Közülük 67-en Döme Szilárdra, a Fidesz-KDNP jelöltjére szavaztak, ezzel ő lett a település vezetője. A három független aspiráns közül Ignáczné Balogh Tímea 11, Kovács Krisztofer 19, míg Vas Sándor 24 szavazatot kapott.

A négy képviselői helyért tíz jelölt indult. Közülük Tallián Rita (Fidesz-KDNP) és három független jelölt – Döme Gyula, Döme Gyuláné és Kovács Krisztofer – nyert mandátumot.

Nagy Csaba, a térség újraválasztott fideszes parlamenti képviselője külön köszöntötte a Döme Szilárdot is a közösségi oldalán.

A Völgységben, a Baranya északi határán fekvő Mekényesen egyetlen szavazókörben a választásra jogosult 252 helyi lakos közül 28-an vettek részt a voksoláson, közülük 26-an adtak le érvényes szavazatot az egyetlen független jelöltre, László-Legedi Jánosnére, így ő lett a település vezetője.

 A Harkány és Villány között fekvő Siklósnagyfaluban 320 helybéli szavazhatott, közülük 215-en adtak le érvényes voksot. A három független polgármester-jelölt közül Jovánovics Tibor 9, Kopnyik József 29, míg Petrovics Tibor 177 szavazatot szerzett, így utóbbi lett a falu új vezetője.

Itt a választást azért kellett kiírni, mert a települést 2006 óta irányító független polgármester, Kosztics József lemondott posztjáról, miután őt tavaly költségvetési csalás és sikkasztás miatt jogerősen másfél év – négy évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a bíróság.