Kezdőlap Politika Kiakadt a Job...

Kiakadt a Jobbik nyugat-baranyai elnöke, lemondott és otthagyta a pártot

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Gyurcsány Ferenc által vezetett DK-val szövetkező Jakab Péter, a Jobbik elnöke hétfőn jelentette be: Nyugat-Baranyában az egyébként balliberálisokkal kiváló kapcsolatot ápoló drávaszerdahelyi polgármestert, Alpárt Györgyöt indítja a pártja az ellenzéki előválasztáson. Erre válaszul a párt választókerületi elnöke, Kárpáti Zoltán lemondott és kilépett a pártból.

Két héttel ezelőtt Kárpáti Zoltán már szűkszavúan üzent a közösségi oldalon, hogy megszünteti politikusi oldalát, valamint azt is közölte, hogy „kitartást minden jobbikosnak”. Akkor azonban még nem adott bővebb magyarázatot a lépésére. Hétfőn viszont egy videóüzenetben arról beszélt, hogy bár sejtette, hogy mire készül a Jobbik vezetése, de csak hétfőn vált az ismeretessé, hogy nem egy jobbikost, hanem Alpár Györgyöt indítja az ellenzéki előválasztáson a pártja, ami szerinte hatalmas „baklövés”, és ezt nem tudja elfogadni. Alpár eddigi polgármesteri teljesítménye is csupán szemfényvesztés – mondta.

Kárpáti elmondta, bár hitt abban, hogy az ellenzéki előválasztás tiszta lesz, a pártok a saját jelöltjüket indítják és a választók döntik el, hogy ki induljon a parlamenti választáson, de nem ez történt.

– Nem mindegy, hogy valaki híresnek mondja magát, vagy hírhedtnek, erre oda kellene figyelnie mindenkinek – fogalmazott. Arra is figyelmeztette a még megmaradt jobbikos szimpatizánsokat, hogy „nézzék át”, kire is adják a voksukat.

-Hitelesség a fontos – emelte ki és bejelentette, hogy lemond a választókerületi elnöki posztjáról és a tagságáról. Elmondta azt is, hogy további részleteket egy másik videóban fognak elárulni a lúzsoki jobbikos elnök, Tóth Tivadar közreműködésével.