Kezdőlap Politika Jobbikos Alpá...

Jobbikos Alpár: nehogy már egy DK-s nyugdíjas, vagy egy MSZP-s tanárbácsi legyen a jelölt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Gyurcsány Ferenccel szövetséget kötött ellenzéki „összefogás” meglehetősen széttartó, hiszen már most egymást marják annak szereplői: a Baranya megye 4. számú választókerületében induló jobbikos méreteset rúgott bele az MSZP-s és a DK-s jelöltekbe, aki egyébként sem tartja az előválasztást demokratikusnak.

Ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét a drávaszerdahelyi polgármester, Alpár György. A Gyurcsány Ferenccel szövetkező Jobbik parlamenti képviselőjelöltje eddigi videóiban már lehülyézte a kritikusait, civilt, újságírót fenyegetett meg, vagy éppen a cenzúrásáról értekezett, de már kijelentette azt is, hogy ha kormányváltás lesz, őt nem érdeklik majd a jogszabályok – jelentsen ez bármit is.

De Alpár az MSZP-s Koltai Pétert, Szentlőrinc polgármesterét már korábban is megtalálta és azzal cikizte, hogy a szigetvári fórumán “politikailag odalökdösött” emberek voltak, hogy meglegyen a “biodíszlet”.

Ezúttal szintén a baloldali „összefogás” szövetségeseibe – tehát a Jobbik partnereibe – rúgott bele: lekezelően beszélt Szarkándi Lajosnéról, a DK parlamenti képviselőjelöltjéről és ismételten szót ejtett a tanárvégzettséggel rendelkező Koltai Péterről.

A civilben mulatós zenész és állattartó szakmunkás végzettséggel bíró Alpár úgy fogalmazott velük kapcsolatban, hogy nehogy már egy „DK-s nyugdíjas”, vagy „egy szocialista tanárbácsi” legyen a jelölt. Majd Koltairól zavarosan azt is mondta, hogy nem érti miért indul el, mert van „vaj a füle mögött” és rengeteg probléma van Szentlőrincen, azzal kellene foglalkoznia, amivel megbízták a választói.

De kissé elkeseredve viszont azt is megjegyezte, hogy bár szerinte nagyon kevesen vannak a DK-sok és az MSZP-sek, de ők elmennek az előválasztásra. Ők viszont leginkább 60 év felettiek, a fiatalok viszont nem voksolnak. Egyébként összességében pedig nem is tartotta demokratikusnak és tisztességesnek az előválasztást.