Galéria
Kezdőlap Politika Ezekre a vált...

Ezekre a változásokra kell számítani hétfőtől

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több politikus – köztük Riegl Gábor siklósi, Jusztinger János sásdi polgármester – is közzétette azt, hogy milyen változásokra kell számítani jövő héttől. Ezeket foglaltuk most össze a polgármesterek közlésének segítségével.

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében az alábbi szabályok lépnek életbe hétfőtől:

A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező lesz.

Az óvodák, általános iskolák április 7-ig bezárnak, az iskolák tantermen kívüli digitális munkarendre állnak át.

Sem az óvodákban, sem az iskolákban nem lesz gyermekfelügyeletet. Étkeztetést azonban igény esetén biztosítanak. A sásdi polgármester ennek kapcsán megjegyezte, napi egyszer, ebéd formájában, elvitelre biztosítják az étkezést. Az igények felmérése hétfőn zárul, kedden indul az új rendszer. A kiszállítást is próbálják megoldani, erről jövő hét elején adnak tájékoztatást.

A bölcsődék nem zárnak be, a megszokott munkarend szerint működik a továbbiakban is.

Közterületek napi fertőtlenítése továbbra is folyamatos.

Az üzleteket be kell zárni. Kivétel: az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piac és a termelői piac.

Minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi-, szociális-, pénzügyi-, postai, járműszervíz-szolgáltatásokat. A nőnapra tekintettel március 8-án, hétfőn a virágboltok nyitva maradhatnak, de utána nekik is be kell zárniuk. Az éttermekben továbbra is lesz lehetőség elviteles vásárlásra.

A esti kijárási tilalom továbbra is érvényben marad.

A szabadtéri sporttevékenység lehetséges, ahol tartható a másfél méteres távolság. Igazolt sportolók számára az edzésekre is van mód.

Az éttermekben, büfékben továbbra is lesz lehetőség elviteles vásárlásra.

A parkok, arborétumok és erdők nyitva maradnak.

Siklóson a Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás szünetel, Sásdon a hivatal ügyfélfogadási rendje nem változik.

Siklóson a máriagyűdi önkormányzati járata hétfőtől nem közlekedik.

UPDATE: Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.