Kezdőlap Politika Világos közle...

Világos közleményben tették helyre a kamuzó lapot

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kamucikkben azt írták, hogy pert vesztett az önkormányzat, pedig csupán a tárgyalást tűzték ki, de vannak más finomságok is a baloldal szócsövének tartott lap írásában.

A szocialista párt Táncsics-alapítványa által milliókkal kitömött baloldali hírportál, a PécsiStop.hu most valamilyen (nyilván erős a gyanú, hogy politikai) oknál fogva beleszállt a siklósi önkormányzatba.

Tették ezt úgy, hogy a valótlanságokat terjesztő cikkük kapcsán még alapvető normákat sem tartottak be.

Mojzes Tamás, Siklós alpolgármestere lapunknak is megerősítette, hogy csúsztatásokkal teli cikk jelent meg a siklósi fürdő kapcsán a weblapon, de az is felettébb szakmaiatlan és etikátlan, hogy „mindössze öt perccel szombat délutáni megkeresésüket követően tényként” írtak valótlanságokat, ami a város jó hírét is sérti.

A baloldaliak nem is tudtak mit tenni, inkább lehozták a helyreigazítást – ezzel beismerve a kamuzást is -, amiben ez állt:

„Mint arról októberi hivatalos közleményünkben már beszámoltunk, véget vetve a szerződésellenes és jogellenes állapotnak képviselő-testületünk rendkívüli felmondással megszüntette a siklósi termálfürdő üzemeltetésére az Aquaplus Kft.-vel kötött szerződését. Városunk jogi képviselői a testületi többséggel meghozott határozatoknak, döntéseknek megfelelően jártak és járnak el.

Valótlanul állítják a cikkben, miszerint »a város pert vesztett volna az Aquaplus Kft.-vel szemben«, ezzel szemben a valós tény az, hogy az üzemeltetési szerződés felmondással összefüggésben a bíróság tárgyalást még nem tartott, az első tárgyalási határnap kitűzésére került sor 2021. január végével.

A valóságot hamis színben tüntetik fel, mikor azt állítják, hogy az önkormányzat, illetve annak cége az üzemeltetést nem vették át, ezzel szemben a valós tény az, hogy az önkormányzat megbízottjai az üzemeltetés átvételét jelezték jelenlegi üzemeltető irányában, aki az önkéntes teljesítést megtagadta, e tárgyban is a bíróság dönt.

Siklós Város Önkormányzata minden esetben haladéktalanul tájékoztatja a város lakosságát az őket érintő kérdésekben, de a bírósági döntésig továbbra sem adunk ki információkat, hogy elkerüljük az indokolatlan találgatásokat. A nyilvánosságot és a sajtó képviselőit a jogerős bírósági döntést követően hivatalos formában fogjuk tájékoztatni” – áll a helyreigazításban.

A szocialista párthoz közeli – vélhetően városvezetésen által rövid pórázon tartott – weblaptól kissé meglepő az érdeklődés a siklósi fürdő ügyei iránt annak fényében is, hogy Pécsen például 1,1 milliót keres egy volt MSZP-s államtitkár azért, hogy a helyi akvapark ügyében tevékenykedjen, de mindeddig egy kapavágás sem történt az ügyben, egyelőre csak újabb tanulmányokat rendeltek meg. Munkáját saját szövetséges pártjuk, a Momentum alelnöke minősítette ellenőrizhetetlennek.

A pécsi önkormányzat sajtósát és az egyik, szintén közpénzből fizetett cégvezetőjét is adó lap azzal is jóval kevesebbet foglalkozik, hogy az MSZP és a DK között zajló belharcok mellett a megyeszékhely még nem készítette el azt a városfejlesztési stratégiáját, amire a 2021-es uniós finanszírozási ciklus projektjeit fel lehetne fűzni – ez pedig Siklóson megtörtént.