Kezdőlap Politika Annyira függe...

Annyira független, hogy az MSZP fizeti az MSZP-s jelölt, Koltai Péter hirdetéseit

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alig másfél éve még arról posztolgatott a Facebookon Koltai Péter, Szentlőrinc polgármestere, hogy ő valóban független, de úgy tűnik, hogy ennyi idő alatt nagyot fordult vele a világ, hiszen immár nemcsak MSZP-s jelöltté vált, hanem a közösségi oldalának a politikai hirdetéseit is az MSZP finanszírozza.

Egy viszonylag frissen létrejött oldal, a Baranyai szotyizó szúrta ki, hogy Koltai Péter, Szentlőrinc polgármestere az MSZP-s jelöltségéről szóló posztja alatt az egyik kommentelőnek a politikus függetlenségét firtató kérdésére azt válaszolta, hogy azért nem tudott indulni, mert a jelenlegi törvények ezt nem engedik. Egyben kijelentette, hogy ugyanazok a pártok támogatják, mint 2019-ben. ebből viszont az is kiderül, hogy már az önkormányzati választások idején erősen megkérdőjelezhető volt a „függetlensége”.

A kérdés azért is merülhetett fel, mert az 2019-es önkormányzati választás előtt viszont még azzal is kampányolt, hogy „valóban” független.

Mindenesetre a törvény szerint nincs szükség semmilyen pártra ahhoz, hogy valaki elinduljon az országgyűlési választáson, hiszen például Mellár Tamás is függetlenként jutott be a Parlamentbe Pécsről, és néhány hét múlva be is ült az MSZP-P frakciószövetség padsoraiba – a trükköt tehát már akkor is eljátszotta a baloldal. Koltai függetlensége azért is megkérdőjelezhető, mivel nem az MSZP-től függetlenül, önállóan költ például a kampányra, hiszen még a facebookos hirdetéseit a szocialista párt fizeti; ezért nyilván nem azt várják el, hogy az MSZP-től független legyen.

Az ország irányítására készülő baloldal kapcsán érdemes megjegyezni, hogy Koltait az a Tóth Bertalan MSZP-s pártelnök támogatja, aki nem is olyan régen egy pletykára hivatkozva megvonta egykori harcostársától, alelnökétől, Szakács Lászlótól a támogatását, akit aztán ki is zárták a pártból.

Pécsen pedig teljes káoszba fulladt az MSZP-s befolyás alá került baloldali szivárványkoalíció városirányítása: az elmúlt másfél évben a pozíciók osztogatásával, belső harcokkal voltak leginkább elfoglalva, végül a koalíciójuk szét is szakadt.