Kezdőlap Ország-Világ Diákok segíti...

Diákok segítik az önkormányzat munkáját Siklóson

18 nappali tagozatos tanuló dolgozik az önkormányzat nyári diákmunka programjában.

A tavalyi évhez hasonlóan Siklós Város Önkormányzata idén is elindította a felsőoktatási intézmények hallgatói számára elérhető diákmunka programját július 1-vel. A lehetőség iránti érdeklődést igazolja, hogy az idén a korábbinál több, kilenc-kilenc tanulót foglalkoztat a városvezetés júliusban és augusztusban.

Szintén változás az előző évhez képest, hogy az InfoPont mellett további három területen tevékenykedhetnek a hallgatók, akik egy hónapon keresztül napi négy órában szerezhetnek munkatapasztalatot.

A jelentkezés során az önkormányzat számára fontos kritériumként szerepelt a megfelelő szintű nyelvtudás, a városban megforduló turisták száma miatt. Külön figyelmet fordítottak arra is, hogy a jelentkezők milyen szakról érkeztek, illetve milyen tanulmányokat folytatnak, biztosítva számukra a megfelelő munkaterületet. Feladataikat jelenleg a belvárosban felállított Információs Pontban, a Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpontban, illetve a Siklósi Óvoda és Bölcsődében végzik. További lehetőségként a rendőrség Tourist Police szolgálatában is segédkeznek, amely során a város rendőrei és polgárőrei társaságában adnak bűnmegelőzési tanácsokat a településre érkező turisták számára.

A diákokkal folyamatos a napi szintű kommunikáció, az adott hónap végén pedig közös beszámolót tartanak a munka során szerzett tapasztalatokról. A városvezetés elmondása szerint a hallgatók kiválóan végzik munkájukat és folyamatos a pozitív visszajelzés. A város reményei szerint jövőre is lehetőséget tudnak majd biztosítani a helyi fiatalok számára.