Kezdőlap Ormánság Parlamenti té...

Parlamenti téma lett a sellyei fejlesztésekből

Napirend utáni felszólalásában Nagy Csaba, a térség fideszes parlamenti képviselője arról számolt be, hogy a kormánnyal közösen azon dolgoznak 2018 óta, hogy az Ormánság fővárosa, Sellye a térség társadalmi és gazdasági kihívásaira hatékonyan tudjon válaszolni.

Mint mondta, az elmúlt időszakban az emberi erőforrás fejlesztési operatív programban hét pályázatot nyert a város összesen 1,2 milliárd forint értékben. Ebből a forrásból iskolai-, közösségi- és gyermekprogramokat szervezhettek, valamint tanodafejlesztésre és humánfejlesztésekre költhettek.

A településfejlesztési forrásokból 1,4 milliárd forint értékben részesült Sellye, aminek köszönhető több változás történt, vagy történik a városban.

-Fontosnak tartottuk, hogy a Fürdő utcában kerékpársávot alakítsunk ki, és azt is, hogy a sellyei gyermek- és családvédelmi intézményt megújítsuk. Az épület homlokzatát újították fel, kicserélték a padlásfödémet és a nyílászárókat. A Kiss Géza általános iskola felújítására is sor került, ahol több tantermen kívül a tornatermet is megújították és új könyvtár is készült az iskolában – mondta Nagy Csaba.

Hozzátette: barnamezős beruházás keretében 200 milliót fordítottak a Batthyány utca és az Ifjúság utcai közötti szakasz megújítására, “kinyitására” a kerékpárosok és gyalogosok számára, valamint egy fitnesz- és konditermet is létrehoztak a forrásból.

Mindezek mellett 150 millió forintos fejlesztés keretében készült el a termelői piac, hogy a környéken élő gazdák minél kulturáltabb körülmények között tudják értékesíteni a portékájukat.

Az önkormányzati konyhát is felújították, ami azért is volt fontos, mert korábban a gyerekeknek minden délben negyedórát kellett gyalogolniuk ahhoz, hogy ebédelhessenek. A bölcsődénél pedig nemcsak rekonstrukciót végeztek, hanem férőhelybővítést is végrehajtottak, így több gyermeket tudnak fogadni.

Nagy Csaba szólt arról is, hogy a Magyar Falu Programban összesen 110 millió forint érkezett a településre, illetve a volt sajtgyárban 15 új munkahelyet tudnak teremteni a város javát szolgálva.