Kezdőlap Ormánság Miniszterhely...

Miniszterhelyettes Sellyén: „A helyzet több, mint reménytkeltő”

Vajszlóra, majd Sellyére látogatott kedden Magyar Levente miniszterhelyettesi feladatokat ellátó külügyi államtitkár. Mindkét településen Nagy Csaba országgyűlési képviselővel és a polgármesterekkel – Horváth Istvánnal, illetve Nagy Attilával – folytattak megbeszélést jövőbeni fejlesztéseket illetően, egyúttal bejártak több helyszínt is.

A miniszterhelyettesi munkalátogatás Vajszlón kezdődött, ahol Horváth István polgármester bemutatta Magyar Leventének egyebek mellett a felújításon átesett – és a továbbiak előtt álló – vajszlói református templomot.

A külügyi államtitkár ezután a szomszédos Sellyén folytatta ormánsági körútját. Ide is elkísérte Nagy Csaba országgyűlési képviselő, akivel immár Nagy Attila polgármester társaságában vették szemügyre a városi termálfürdőt, a nemrégiben felújított sportpályát, a Ligo Trade diófeldolgozó üzemet, illetve a Draskovich-kastélyt. A termálfürdőben Nagy Attila és a létesítményt üzemeltető városi kommunális cég vezetője, Patkó László bemutatták a miniszterhelyettesnek a termálfürdő hozzávetőleg 1,2 milliárd forintos fejlesztésére vonatkozó koncepciót, amely két ráépülő modulos, 500 illetve 700 millió forintos  beruházással valósulna meg.

Később Ligetfalvi Zoltánnal, a Ligo Trade Bt. vezetőjével bejárták a diófeldolgozó üzemet, ott szintén szóba kerültek a további fejlesztési lehetőségek, a Draskovich-kastély megtekintésekor pedig lefektették: a legfontosabb cél a támogatás megszerzése az épület és a park értékmegőrzése érdekében.

„Meg tudtuk mutatni a település azon értékeit, amelyekre alapozni lehet a jövő és a közeljövő beruházásait. Bizakodásra ad okot, hogy Magyar Leventével több olyan pontot is sikerült rögzítenünk, amelyekkel kapcsolatban hamarosan elkezdődik a közös lobbizás a pénzügyi forrásokért – ilyen például a termálfürdő, a kastély és az ipari park” – számolt be a Téma Baranyának a miniszterhelyettesi munkalátogatásról Nagy Attila pogármester.  Elmondta azt is: egy konkrét pályázat az, amellyel Sellye megkezdi az egüttműködést a külügyminisztériummal, illetve – miután Magyar Levente jónak ítélte a bemutatott stratégiát – a termálfürdő fejlesztéséhez is várható támogatás.

A polgármester szerint a munkalátogatás jelentősége vitathatatlan. Kiemelte: a miniszterhelyettes hosszan időzött a városban és láthatóan egyetértett velük azokat a lehetőségeket illetően, amelyek segíteni tudnák az egész térség gazdaságát.

„Magyar Levente látogatása után elmondhatom: a helyzet több, mint reménytkeltő” – értékelte a munkalátogatást Nagy Attila.

TéBa