Kezdőlap Ormánság 1200 ormánság...

1200 ormánsági családnak lett szebb a karácsonya

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Novemberben indult el az az adománygyűjtés, amelyet a Sellyei Gyerekesély Program keretében szerveztek meg. Az akció védnökségét Nagy Csaba országgyűlési képviselő vállalta, a sellyei születésű Dibusz Dénes válogatott labdarúgó pedig segített a gyűjtés népszerűsítésében.

Nagy Attila, Sellye polgármestere most azt mondta, hogy sok remek ember támogatásával 1600 tábla csokoládé, több ezer édesség-, élelmiszercsomag jött össze.

Ez azért is nagy szó, mert 1200 családnak juttattak el karácsonyi csomagot, eredetileg még 900 családot szerettek volna meglepni.

A polgármester elmondta azt is, hogy az Ormánságban eddig nem volt hagyomány az adománygyűjtés, ezért ez egyben hagyományteremtő akció is volt. Az érintett 38 településen – ahol a Sellyei Gyerekesély Program működik – azok kaptak ajándékot, akik eddig részt vettek programjaikon, részesei voltak egy olyan sikeres alkotóközösségnek, amelynek a gyerekek felzárkóztatása és fejlesztése a célja. A városvezető egyben megköszönte a támogatást és a részvételt mindenkinek és boldog karácsonyt kívánt.