Kezdőlap Kultúra Zenés véradás...

Zenés véradással és könyvbemutatóval zárult a jubileumi rendezvénysorozat

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szigetvári Weiner Leó AMI-ban (Zeneiskola) 2020-ban kezdődött 50 éves jubileumi rendezvénysorozata a végéhez ért. Zenés véradással és könyvbemutatóval zárult egy korszak. Deichler András igazgató összegzése az elmúlt 2 év történéseiről.

Évekkel előre már készültek az 50 éves zeneiskolai jubileum megünneplésére és az első rendezvényüket 2020-ban a Magyar Kultúra Napján egy ősbemutatóval indították. Az év októberében felavatták a külső udvarban található szoborparkot, melyben már három alkotás található, tavaly május 31-én tarthattak koncertet először.

–Összeállítottunk egy olyan rendezvénysorozatot, amelyen olyan egykori növendékeink adtak koncertet, akik zenei pályára készülnek és művésztanárok adtak önálló hangversenyeket, akik  a szigetvári zeneiskolában kezdték el a zenetanulást. Így többek között hangversenyt adtak középiskolai és egyetemi gitár és hegedűs növendékek; zenés élménybeszámolót tartott Meszes Balázs a Punnany Massif énekese, akit Ragoncsa Rita kérdezett, önálló koncertet adott Solymosi Pétert trombitaművész, Rippert Péter zongoraművész, Hegedüs Balázs kürtművész, Stier Laura hegedűművész, Dezső Dario orgonaművész, Hipp Judit operaénekes és Vucskics Anett énektanár – mondta.

A hangversenyek lezárásaként tavaly november 25-én a Vigadóban egy nagyszabású gálahangversenyt tartottak több mint száz fellépővel a legkisebbektől egészen a világot bejárt művészek közreműködésével. A zeneiskola youtube csatornáján megtekinthető a teljes hangverseny műsora.

2022 egyik legnagyobb rendezvénye volt a sorban a 20. jótékonysági estélyük, melyet Demjén Ferenc kezdeményezésére és Bencze Attila szervezésében 1997 óta tartanak meg rendszeresen.

A rendezvénysorozat zárásaként egy plakátkiállítás nyílt a zeneiskolában, amely az elmúlt 50 év minden időszakából bemutat egy-egy részletet, valamint sor kerülhetett az elmúlt fél évszázadot magába ölelő könyv bemutatására is, egy különleges zenés véradással egybekötve.