Kezdőlap Kultúra Varázslatos t...

Varázslatos téli képek készültek Siklósról

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megosztott fődíjat ítélt oda a Téli Varázs” fotópályázat zsűrije, a legjobb tizennégy alkotásból kiállítás nyílik.

Sikerült a város hagyományteremtő kezdeményezésével megszólítani a siklósi és Siklós környéki profi és amatőr fotósok közösségét a Téli Varázs fotópályázattal – közölte az önkormányzat pénteken azt követően, hogy eldőlt, kik kaphatták meg a fődíjat és a különdíjat.

Dr. Tokai Bonita képe lett az egyik fődíjas

Mintegy száz alkotásból választotta ki a nyerteseket és azt a tizennégy fotót a zsűri, amelyeket februárban egy kiállítás keretében is szeretnének a nagyközönség elé tárni – ha a vírushelyzet ezt lehetővé teszi.

Magyar Lilla Diána fotója kapta a különdíjat

A siklósi városháza elmondta, hogy nehéz dolga volt a Szentgyörgyváry Tamás vezette zsűrinek az alkotások értékelése során, hiszen nagyon sok kiváló pályamű érkezett.

Szentgyörgyváry Tamás a zsűri elnöke elmondta, a közösen felállított szempontrendszer alapján hozták meg döntésüket. Kiemelte, anonimizált fotók kerültek az ítészek elé, ezzel a módszerrel kiküszöbölték annak a lehetőségét, hogy a készítője alapján ítéljék meg a fotókat, elkerülve az esetleges elfogultságot vagy előre alkotott véleményt.

Csucsi Gergely fődíjas felvétele

Hatáskörében eljárva, a zsűri egyhangú döntésével fődíjasként, egyenként 50 ezer forint jutalomban részesült Csucsi Gergely és dr. Tokai Bonita. A polgármesteri különdíjat Magyar Lilla Diána kapja.

Riegl Gábor polgármester a közösségi oldalán is gratulált a nyerteseknek, valamennyi pályázónak, a zsűrinek pedig megköszönte a munkáját.

Csucsi Gergely, dr. Tokai Bonita és Magyar Lilla mellett további négy alkotó összesen 14 fotójával nyílik kiállítás a tervek szerint a Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpontban.

A hivatalos díjátadóra – szűk körben – Riegl Gábor polgármester és a zsűritagok – Szentgyörgyváry Tamás fényképész, Knotik Ildikó festő- és fotóművész, valamint Mojzes Tamás alpolgármester jelenlétében január utolsó hetében kerül sor a Siklósi Városházán.