Kezdőlap Kultúra Gyerekprogram...

Gyerekprogramokkal készül a Magyar Népmese napjára a Bázis

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeptember 25-én egy gyermek sem fog unatkozni, ha ellátogat Szigetváron a Bázis Pontba. A délután folyamán változatos programokkal várják a családokat. Mesés vetélkedővel, népi játszótérrel, gyermek koncertekkel és hogy senki ne maradjon éhes, friss rétessel is várják az érdeklődőket. Auguszt Baranyai Szandra szervező részletesebben is elmesélte lapunknak mire számíthatnak azok akik részt vesznek az eseményen.

„A mesés vetélkedő során Meseország állomásain kell majd helytállni a gyerekeknek, melyek hagyományos, népmesei elemeken nyugszanak. Lesz itt boszorkány, jó tündér, hétmérföldes csizma is. Az egészen kicsiket a szülők tudják kísérni, a nagyobbak már önállóan is meg fogják tudni oldani a feladatokat.”

A hangszer simogatón kézközelből nézhetik meg, próbálhatják ki a különböző hangszereket a gyerekek, élő élményt kapnak általa, s talán a zene tanuláshoz is megjön a kedvük. A vetélkedők után először a Hanga Banda majd a Kolompos Együttes zenél a kicsiknek.

„A Hanga Banda egy gyermek műsorral készül, melyet kötetlen táncház követ. Segítségként ugyanakkor egyszerű lépéseket helyben is megtanít nekünk Duffka Adrienn, aki egyébként a Csillagvirág Egyesület vezetője, s mellette néptánc oktató.”

A programok mellett a Bázishoz közeli focipályán lehetőség lesz a kötetlen játékra is a kialakított népi játszótéren. Aki szeretné kipróbálhatja a kosárfonást és a csuhébaba készítést is.