Kezdőlap Kultúra Átadták a díj...

Átadták a díjakat Siklóson, posztumusz díszpolgári címmel tüntették ki Bender Józsefet

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jubileumhoz méltóan a városi kitüntetések átadásával vette kezdetét háromnapos ünnepi programsorozat Siklóson – közölte Riegl Gábor. A városi közgyűlés döntésével posztumusz díszpolgári címmel tüntették ki Bender Józsefet, a Batthyány Kázmér Emlékérem Siklós Városáért Díjat Keresztes Andor atya és a Duna-Dráva Cement beremendi gyárának képviseletében Szarkándi János elnök-vezérigazgató vehette át.

A Dr. Kregczy Ottó Közegészségügyi Díjban dr. Gál Andrea, dr. Harmat Zoltán és a siklósi mentőállomás dolgozói részesültek.

A Dr. Fejes János Közszolgálati Díjat Régertné Berta Magdolnának, a Rédei Károly Közművelődési Díjat Vincze Bernadettnek, a Siklós Város Gazdaságáért Díjjat ifj. Bernáth Lászlónak, a Dr. Vajda János Pedagógiai Díjat a Mohácsi Tankerületi Központnak ítélte oda a képviselő-testület. A

z Ózdi Lajos Testnevelési és Sport Díjjal Ignatyev Szergejt és Szinyei Lajost ismerték el. Felföldi László pécsi megyéspüspök és Nagy Csaba, Siklós országgyűlési képviselője is megtisztelte jelenlétével az ünnepséget.