Kezdőlap Krimi Összefogtak é...

Összefogtak és vödrökkel, locsolócsővel oltották a tüzet a kórósiak

-Néha azt gondolom, nehéz már a régi közösségeket még kis falunkban is újra feltámasztani. Sok az ellentét ,sokan már sajnos nincsenek velünk, az emberek bezárkóznak…és ekkor mindig történnek dolgok,a mik mindannyiunkat emlékeztetnek arra, hogy még van remény, van kikért dolgozni – írta Gotthár László kórósi polgármester a közösségi oldalán.

A falu első embere arról számolt be, hogy pénteken este kigyulladt az egyik helyi idős férfi háza a nyugat-baranyai Kóróson és a helyiek szinte azonnal összefogtak, megkezdték az oltást addig is, amíg a tűzoltók megérkeznek. Öntözőcsővel, vödrökkel annyira sikerült megfékezniük a lángokat, hogy végül már csak kicsit lángolt a tűz, így tűzoltóknak “csak” be kellett fejezniük a helyiek munkátá.

A polgármester meg is jegyzi, “hogy a tűz nem olyan dolog, amit ilyen formában ma látni akart volna bármelyikünk is, az összefogás az viszont igen. Bármi választ is szét,a bajban még mindig van olyan,hogy “kórósiak”. Mindenkinek köszönöm az önzetlen segítségét,példaértékű,főleg karácsony környékén. Erre közösen lehetünk büszkék”.

Fotók: Kórós község