Kezdőlap Krimi Nőket prostit...

Nőket prostitúcióra kényszerítő férfiakat ítéltek fegyházbüntetésre

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt első fokon nyolc év, illetve kettő év és három hónap fegyházbüntetéssel sújtott a Pécsi Törvényszék két férfit, amiért prostitúciós tevékenységet folytató nőket használtak ki.

A bíróság csütörtöki közleményében azt írták: az elsőrendű vádlott 2017 és 2021 között számos alkalommal, erőszakkal kényszerítette barátnőjét Svájcban prostitúcióra, az így keresett pénzt pedig elvette a nőtől.

Többször előfordult, hogy a sértett nem szállt fel a Svájcba tartó buszra, hanem a szüleihez szökött egy kis baranyai településre, a férfi azonban mindig rátalált, hazavitte magával és megverte a szökés miatt, de azért is többször bántalmazta, mert kevesellte az általa külföldön keresett pénzt.

A férfi 2018 és 2021 között egy másik nővel is viszonyt folytatott, akit hasonló módon akart kihasználni, a nő azonban a bántalmazások miatt elhagyta a vele egy háztartásban élő vádlottat.

Az ügy másodrendű vádlottja 2021-ben bírt rá egy nőt arra, hogy engedje magát eladni prostituáltnak. A férfi azt ígérte a nőnek, hogy – az eladást követően rövid idővel – visszaszökteti, a kapott vételáron pedig osztozni fognak.

A férfi az elsőrendű vádlottal egyezett meg abban, hogy 150 ezer forintért eladja neki a nőt, akitől a fizetést követően a vevő elvette iratait és mobiltelefonját, majd a házába vitte és közölte vele: vételárának ledolgozása érdekében legalább egy hónapig kell dolgoznia prostituáltként Olaszországban.

A nő azt mondta, hogy nemi betegségben szenved, így az elsőrendű vádlott a sértettnek visszaadta holmijait, majd autóval egy közeli városban kirakta és figyelmeztette: tartozásként be fogja rajta hajtani a 150 ezer forintot.

A Pécsi Törvényszék az elsőrendű vádlottat nyolc év, a másodrendű vádlottat két év és három hónap fegyházra ítélte emberkereskedelem és kényszermunka miatt, ellenük 3,75 millió, illetve 150 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.

Az ítélet értelmében a vádlottak a kiszabott szabadságvesztésből a büntetés kétharmad részének kitöltését követő naptól bocsáthatók feltételes szabadságra.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész a büntetés súlyosítása végett, az elsőrendű vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést.