Kezdőlap Baranya Komlói drogte...

Komlói drogterjesztő bandát kapcsoltak le

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőügyben a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést kilenc vádlott tekintetében fenntartotta.

A vádhatóság tájékoztatása szerint két komlói férfi 2018 nyarán megállapodott abban, hogy az egyikük által beszerzett kábítószert és új pszichoaktív anyagot a másikuk Komlón és környékén értékesíti. Az üzlet fokozatosan bővült, ezért később többen is bekapcsolódtak az árusításba, így jutott el a speed, ecstasy, biofű, kristály, biopor Pécsre és Mohácsra is. Az árusításon kívül marihuána-termesztéssel és biofű készítésével is foglalkoztak.

Az ügynek összesen tizenkilenc vádlottja van.

A Pécsi Törvényszék a vádlottakat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 2 és 9 év 8 hónap közötti időtartamú szabadságvesztésre, közügyektől eltiltásra, pénzbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélte.

Az ítélet ellen több terhelt tekintetében az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik részfelmentésért, felmentésért, eltérő minősítésért, vagyonelkobzás mérsékléséért, enyhítésért fellebbeztek.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészséga a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést kilenc vádlott tekintetében fenntartotta.