Kezdőlap Krimi Gilvánfára ve...

Gilvánfára vezettek a nyomok

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőket a rendőrök. Egyikőjüket – egy 35 éves gilvánfai férfit – őrizetbe vettek, és kezdeményezték a letartóztatását.

A rendőrségnek 2022 októbere óta több présházbetörés jutott a tudomására, amelyeket a Szigetvári Rendőrkapitányság illetékességi területén követtek el. A nagypeterdi szőlőhegyen lévő egyik présházból még tavaly ősszel vittek el az elkövetők többek között egy motoros permetezőgépet, majd idén márciusban már Nyugotszenterzsébeten garázdálkodtak. Egy hétvégi házba ugyan bejutottak, de onnan nem tudtak eltulajdonítani semmit, azonban több ingatlanból szerszámgépeket, hűtőgépet vagy porszívót loptak el.

Egy botykapeterdi présházból merülőszivattyúval és látcsővel távoztak. Májusban ismét Nyugotszenterzsébeten folytatták a betöréseket, a szőlőhegyen álló egyik házból egy fűkaszát loptak, egy másik háznál azonban a betörés közben mozgásérzékelőnek vélt eszköz észrevételét követően a cselekményük folytatásától elálltak, és üres kézzel távoztak.