Kezdőlap Krimi Aljas módon s...

Aljas módon szinte rabszolgaként használták a siklósi bűnözők az idős áldozatot

A Siklósi Járási Ügyészség többek között aljas célból, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt emelt vádat három személlyel szemben. A vádlottak közül ketten házastársak, míg társuk bizalmi viszonyban volt velük.


A vádlottak már korábban, 2005. és 2009. évek között abból éltek, hogy idős, koruknál fogva kiszolgáltatott személyeket vettek magukhoz, akiktől a jövedelmüket elvették. Ezen cselekmények miatt korábban már elítélték őket, mely büntetésekből 2016. és 2017. évben szabadultak. Szabadulásuk után elhatározták, hogy a korábbi bűncselekményeiket folytatják. Ennek érdekében egyikük internetes közösségi oldalakon, társkeresőkön regisztrálta magát, hogy országszerte ismerkedjen olyan személyekkel, akik esetleg később áldozataik lehetnek.

A 77 éves sértett egy ilyen társkereső oldalon került kapcsolatba az egyik vádlottal, majd többszöri üzenetváltást követően a férfi azt javasolta, hogy látogassa meg őt Pécsett. A találkozót követően a vádlottak a sértettet Siklósra vitték, ahol valamennyi iratát, telekommunikációs eszközeit elvették.

Siklósra költöztetését követően a sértettet egy szobában helyezték el, majd korlátozták mozgásában, minden esetben csak valamelyik vádlottal hagyhatta el a lakást. A vádlottak a sértettől elvették bankkártyáját és az arra érkező összegeket, mintegy 3 millió forintot a
számláról levették és azt magukra fordították. Emellett a sértettel több alkalommal vetettek fel áruhitelt is, melyen különböző eszközöket vásároltak több mint egy millió forint értékben. A sértett többször próbált a vádlottaktól elszökni, akik azonban minden esetben felkutatták, majd visszavitték. Fogvatartása során a vádlottak a sértett korábbi lakását is meghirdették eladásra, majd annak vételárát saját maguk tették el.

A fogvatartás alatt a vádlottak egyike több alkalommal is szexuálisan közeledett a sértetthez. A vádlottak cselekménye többek között aljas célból, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértése, csalás, szeméremsértés, szexuális kényszerítés bűntettének a megállapítására alkalmas, melyek közül a legsúlyosabb büntetési tétele 2 – 8 évig terjedő szabadságvesztés.