Kezdőlap Közélet “Van ak...

“Van aki beszél dolgokról és van aki cselekszik”

Riegl Gábor siklósi polgármesterré választása után számos a várost érintő problémákról és feladatokról beszélgettünk, beleértve a hegyi utak felújításának szükségességét. Akkor még nem gondoltam, hogy 2021-ben itt állhatok – fogalmazott Nagy Csaba, országgyűlési képviselő a siklósi hegyi utak pénteki átadóján.

-Polgármesteri munkájának elmúlt két évén látszik, hogy van aki beszél dolgokról és van aki cselekszik. Ez az öt kilométer a cselekvésnek a bizonyítéka – hangsúlyozta a képviselő.

A tennivalók itt nem állnak meg, már készül a fejlesztésnek egy második üteme. Reményét fejezte ki, hogy a vidékfejlesztési program a jövőben is lehetőséget ad arra, hogy hasonló nagyságrendben, újabb öt-hat kilométeres szakasz kerüljön felújításra – mondta Nagy Csaba.

Kiemelte: a város nemrég nyerte meg azt a 400 milliós támogatást, mely Siklós más területeinek vízelvezetési problémáját oldja majd meg.

-Régóta fennálló probléma megoldásának első állomásához ért a város a most felújított és átadott szakasszal. A jelenlegi fejlesztéssel közel öt kilométeren sikerült dűlőutat, illetve hegyi utat mart aszfaltos technológiával javítani – mondta lapunknak Riegl Gábor polgármester. A városvezető azt is megjegyezte, hogy a munkálatok nemcsak az érintett szakaszon működő borászokat, hanem az itt lakókat is pozitívan érinti.

A fejlesztést a város önkormányzata saját költségvetésből és önerőből valósította meg.

-Nagyságrendileg 50 milliós beruházásról beszélünk, s ha arányosítani szeretnénk, a település eddig éves szinten négy-öt millió forintot tudott költeni éves keretéből a hegyi utak karbantartására – hangsúlyozta a polgármester.

Hozzátette: a fejlesztést a Tenkes Hegyközséggel együttműködve valósították meg. Műszaki tartalmakat és szakaszokat egyeztettek, továbbá pénzügyi vállalásokat is tettek. Így közös kivitelezésről beszélhetünk.

A folytatással kapcsolatban megjegyezte, hogy több mint 200 milliós összegű pályázatot adott már be a város a vidékfejlesztési programra, amibe több, mint hat kilométernyi zártkerti út stabilizálását építettük bele, illetve a település vokányi oldalán lévő útszakaszt is. Sikeres támogatás esetén ez több, mint 10 kilométeres hegyi út rendbetételére ad majd lehetőséget a városnak.