Kezdőlap Közélet Sokkal több p...

Sokkal több pénz érkezik Baranyába

Jelentősen nő a baranyai önkormányzatoknak szánt fejlesztési források keretösszege a következő ciklusban – derült ki Őri László keddi tájékoztatójából a Bama.hu tudósítása szerint.

Több mint 85 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik a megyébe a következő, 2021–2027-es fejlesztési ciklusban, ezt Őri László, a Baranya megyei Önkormányzat elnöke jelentette be kedden a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (Top Plusz) pályázati felhívásairól szóló információs napon a megye polgármesterei előtt – írja a lap.

A TémaBaranya.hu már korábban arról számolt be, hogy a megyei testület elsöprő többséggel támogatta az Integrált Területi Program 2021-2027 első tervezetét. Az előző fejlesztési ciklusban 70 milliárd forint volt az induló keret, a következő hét évben pedig legalább 14 milliárd forinttal több áll majd rendelkezésre megyei fejlesztésekre. A dokumentum elkészítése során a települési önkormányzatok észrevételeit, igényeit is beépítették a fejlesztési stratégiába.

Őri László szerint az elmúlt időszakban segítették az önkormányzatokat abban, hogy a korábban megnyert pályázataikat sikeresen le tudják zárni, egyben a megyei önkormányzat elvégezte azt a tervezési munkát, amellyel megalapozta, hogy a következő hétéves ciklust.

A Bama.hu arról is írt, hogy Oláh Gábor, a Pénzügyminisztérium regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára kifejtette, a TOP Plusz országos keretösszege mintegy 1800 milliárd forint, amely a magyar költségvetésből jön össze, ezért is nagyon fontos, hogy a lehető leghatékonyabban legyen elköltve.