Kezdőlap Közélet Minden kínálk...

Minden kínálkozó lehetőséget megragadnak, ami a fejlődést szolgálja

Baranyahídvég polgármestere Nagy Csaba, aki igyekszik a község fejlődését szolgáló lehetőségeket megragadni. Ennek köszönhetően az elmúlt években közel 110 millió forint értékben valósulhattak meg beruházások. A 160 fős településen több területen is előrelépés tapasztalható.

A helyi védőnői szolgálathoz öt település tartozik, így kiemelten fontos, hogy a rendelő megfelelő állapotban fogadhassa a pácienseket. A régi tejcsarnok épületében található szolgálatnál nem megfelelően voltak kialakítva a helyiségek, így szükség volt a belső falak áthelyezésére. Egybenyitották a várót, kialakításra került egy mozgáskorlátozott toalett, ahogyan egy védőnői mellékhelyiség is. Babakocsi tárolót helyeztek el, klímát szereltek fel, megtörtént az épület oldalfalainak szigetelése, ahogyan a tetőcsere is, és korszerűsítették a fűtési rendszert.

A Magyar Falu Programon belül sikerült a Közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása című kiíráson nyerni, ami azért is nagy segítség, mert 2021 januárjától kötelezővé vált egy közösségszervező alkalmazása a településen. A pályázatnak köszönhetően az önkormányzatnak jelentősen csökkentek az ezzel a tevékenységgel kapcsolatos költségei. Beszerzésre kerültek különféle eszközök is, mint kültéri sakktábla, biliárd. A közterületi játszótér már tíz éves, így felújításra szorult, a pályázatnak köszönhetően nem csak ez valósulhatott meg, hanem 6-7 új játékot is sikerült telepíteni.

Fejlesztették az önkormányzati tulajdonú temetőt, ahol rossz állapotban volt az út. A kilencvenes években épült, és nagyon meg volt süllyedve, ezt mindenképpen korrigálni kellett. Az önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztésén belül pedig padokat helyeztek ki, illetve hulladékgyűjtő edényeket és két virágtartót.

A Vidékfejlesztési Program kapcsán egy régi kavicsos út vált szilárd burkolatúvá, ezzel a közlekedés is jobbá vált, a mezőgazdasági gépek számára is.