Kezdőlap Közélet Miért lesz eg...

Miért lesz egy régi Ikarus a Zrínyi várban? Elmondjuk!

Nagy Csaba országgyűlési képviselő Facebook-oldalán számolt be arról, hogy jól haladnak a munkálatok a Zrínyi várban, ahol a közeljövőben megnyílhat a „Megállítani Szulejmánt” című, a várvédő Hősöknek emléket állító tematikus kiállítótér. A folyamatban lévő fejlesztést dr. Vass Péterrel, Szigetvár polgármesterével együtt tekintették meg.

A Megállítani Szulejmánt nevű interaktív tárlat időutazásra hívja majd az érdeklődőket, akik egy Ikarus 66-os buszból épített időgép által kaphatnak betekintést a történelem ezen részletébe. A tematikus kiállítás célja, hogy a látogató segítse a várvédőt a csatára való felkészülésben. A kiállítótérben az érdeklődők megismerhetik a vár helyszínét, történetét, az ostromok menetét és az ehhez kapcsolódó korabeli eszközöket is.

Az elmúlt időszakban a Zrínyi vár közel 1,5 milliárd forintos kormányzati forrásból újulhatott meg, az interaktív kiállítótér pedig közel 300 millió forintból épül meg. A fejlesztések célja, hogy a vár a Zrínyi kultuszt sokszínűen és részletesen bemutató helyszínné váljon, központi helyet elfoglalva a térség turizmusában.