Kezdőlap Közélet Gyűjtést szer...

Gyűjtést szerveznek a súlyos balesetet szenvedett zenekarnak

Felborult egy kisbusz az M6-oson, Paks közelében, az autópálya Pécs felé vezető oldalát teljes szélességében lezárták – tájékoztatott a katasztrófavédelem pénteken. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy kik voltak a sérültek, de kiderült, hogy a pécsi Mehringer Marci és zenekara szenvedett balesetet.

A kisbusz defektet kapott, ennek következtében borult fel a 111-es kilométernél. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett – írta a hatóság közleményben. Azóta Mehringer Marci is jelentkezett és elmondta, hogy többen is megsérültek, a dobosuk, Frick Péter életveszélyes állapotban került kórházba, jelenleg is intenzíven van, de állapota stabil. A zenészek és a stáb tagjai könnyebb, de nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A Fábián Juli Emlékalapítvány gyűjtést is indított vasárnap, mert a csapat teljes hangszerparkja megsemmisült, koncertbevételeik előre láthatóan az év hátralévő részére kiesnek. Adakozni banki átutalással lehet, a következőképp:

Kedvezményezett: Fábián Juli Emlékalapítvány

Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000

Megjegyzés: “Mehringer”

A kitűzött cél ötmillió forint – a kár jelenleg becsült értéke, a hangszerjavítás és -pótlás, valamint a rehabilitáció költségei.

Amennyiben a gyűjtés túllépi az elért célt, a fennmaradó összeggel a zenekar kérésére a Tolna Megye 104 Mentőalapítványt támogatják.